Overleden & herdenken


FAIR coffins zijn gemaakt van 100% ecologisch FAIRboard. Dit is een kartonachtig plaatmateriaal van natuurlijke en gerecyclede materialen die biologisch afbreekbaar zijn.

 

Een natuurlijke begrafenis is een milieuvriendelijke manier om één te worden met de levenscyclus van de natuur. Rust uit in betoverende natuurgebieden, omringd door weelderige bomen en levendige bloemen. Het is een duurzame keuze die onze bossen tot bloei brengt en een serene ruimte biedt om dierbare herinneringen in ere te houden. Deze moderne vorm van begraven is een eerbetoon aan het leven, bevordert de biodiversiteit en behoudt de schoonheid van onze landschappen. De natuur gaf ons het leven, dus laten we het leven ook weer teruggeven aan de natuur. Meer info op loop-biotech.com

 

Herdenken

Lofdicht blikt terug, kijkt om en legt een route af wat het weerzien met een missende geliefde mogelijk maakt. Een filmisch bewaardocument voor nabestaanden om meer te zien dan enkel eigen herinneringen. Meer info op www.rebekkavanhartskamp.com/lofdicht

 

Bij Wabimento maken ze bijzondere troostcadeautjes. Puur, persoonlijk en duurzaam, zoals wondermooi rouwdrukwerk en hartverwarmende aandenkens.

 

Op de website goudonderderegenboog.nl maakt Marieke Moerman een tastbare herinnering van dierbare kleding (van bijvoorbeeld een overleden persoon). Denk aan een knuffel, deken of kussen.

 

Ook zijn er websites waar je sierraden met as of een vingerafdruk kunt laten maken. Zoek online op 'gedenksieraden' of op 'vingerafdruk sieraad'. 

 

Dela organiseert jaarlijks de 'Lichtjesavond' waarbij door heel Nederland op diverse locaties de overledenen herdenkt worden. Meer info op: www.dela.nl/inspiratie/infoverzoek/lichtjesavond

 

Een QR code voor op de grafsteen. Als je de QR code scant, dan zie informatie (of filmpjes) van de overleden persoon. Op de website lees je: Preserve the legacy of your loved ones with a Turning Hearts Medallion. Share their memories, photos, videos and stories with the world. Simply attach their personalized medallion to their headstone and scan to remember those you love the most. Explore thousands of other memories from people all over the world using our Discover feature. Now, no life will ever be forgotten.

Jongeren

Het zal je maar overkomen. Eén van je ouders overlijdt. Dan ben je je vaste maatje kwijt waar je altijd je vragen aan kon stellen. Die antwoorden had en je hielp je eigen richting te vinden in het leven. Daarom is er de EvE Foundation. Een stichting waar lotgenoten samenkomen en in een programma worden begeleid in het herstellen van de regie over hun leven.

 

Boeken:

  • Niet alleen op de wereld. Over het verlies van een ouder als je nog jong bent. Schrijver: Dorien Verloop.

  • Tommies nieuwe normaal. Rouwverwerking voor kinderen - onderbouw. Schrijver: Irene Apon-Vissers.

 

Administratief

Het is verstandig om je nabestaanden te laten weten wat er met jouw digitale nalatenschap moet gebeuren na je overlijden. Met deze checklist voor nabestaanden helpen we jou inzichtelijk maken waar je online actief bent en of je accounts bijvoorbeeld wel of niet moeten worden verwijderd. Zo voorkom je dat jouw nabestaanden straks lastige keuzes moeten maken over jouw online accounts. Bron: Dela