Boek reviews


Miracle Morning

Hal Elrod, de schrijver van dit boek, heeft heel wat diepe dalen gekend in zijn leven. Ondanks dit alles heeft hij dit mega, positieve boek geschreven en promoot hij het ook flink. Ik vind het heel inspirerend en hoop dat deze samenvatting ook jou vooruit helpt.

Lees meer »

Bestellingen bij het universum

Gids voor de kunst van het krijgen staat er op de voorkant van het boek dat Bärbel Mohr heeft geschreven. Op de achterkant lees ik: Kijk, het komt allemaal naar je toe, het leven is je goed gezind.

Lees meer »

Alles is uitvogelbaar aka everything is figureoutable

De Amerikaanse Marie Forleo is de schrijfster van dit boek. Het is een leuk boek om eens gelezen te hebben. Ik vind het niet persé een bewaarboek. Zelf heb ik het boek geleend bij de bieb en ik heb met veel plezier een samenvatting geschreven. Haar inzichten zijn zowel simpel als doeltreffend. Elk hoofdstuk sluit af met oefeningen en een verhaal uit de praktijk.

Lees meer »

Plezier met business

De originele titel van dit boek is 'joy of business' en is geschreven door Simone Milasas met Access Consciosness als uitgangspunt. Ze vertelt dat geld vreugde volgt en niet andersom, dus doe vooral wat je leuk vindt en waar jouw passie ligt, dan komt geld vanzelf jouw kant op.

Lees meer »

Being you, changing the world

Alles wat er vast uitziet, zoals een boek, maar ook jezelf is 99,999% losse ruimte. Hierdoor zijn er heel, heel veel mogelijkheden. Veel meer dan jij denkt. Laat je (vaste) overtuigingen los, zodat er ruimte komt voor nieuwe mogelijkheden. In dit boek van dr. Dain Heer vertelt hij o.a. over zijn 'clearing statement'. Dit is een soort gebed of mantra dat ervoor zorgt dat jij jouw dromen kunt leven. Het is zelfs een heus trademark. 

Lees meer »

Dyslexie en touwtje springen

Praktisch hulpboek geschreven door Marijke van Vuure voor ouders van kinderen die lezen lastig vinden. Beweging is nodig om de hersenen en de zintuigen te stimuleren. Door te bewegen worden nieuwe zenuwbanen aangelegd en ontstaan er verbindingen tussen verschillende hersengebieden. Deze verbindingen zijn nodig voor een goede ontwikkeling en samenwerking van de hersenen. 

Lees meer »

Flow en de kunst van het zakendoen

Bijzonder boek dat is geschreven door Jan Bommerez. In het begin had ik de neiging om te stoppen en het boek niet uit te lezen, maar uiteindelijk toch doorgezet en al spoedig zat ik een flow (ha, ha) en heb ik het boek met veel plezier uitgelezen. Er staan ook verschillende schrijfoefeningen in. Ikzelf heb ze niet gemaakt, maar wel de onderstaande samenvatting. Vond het oprecht een zeer interessant boek. Er worden regelmatig verwijzingen gemaakt naar Napoleon Hill met zijn boek 'Think and grow rich'. 

Lees meer »

Miljonair met een gewone baan

Boek 'miljonair met een gewone baan' geschreven door Oeds-Jan Postma is een makkelijk leesbaar boek met leuke quotes en veel (bespaar)tips. In dit boek beschrijft Oeds-Jan hoe hij aan zijn miljoen is gekomen en dat iedereen miljonair kan worden mits je beschikt over doorzettingsvermogen.

Lees meer »

Mindset. Verander je manier van denken om je doelen te behalen.

Dit boek kwam op mijn pad als een leestip. Ik heb het toen geleend bij de bieb en ben het meteen gaan lezen. Er zijn 2 mindsets: De statische en groeimindset. Hieronder meer uitleg. Verder staat het boek boordenvol met voorbeelden van mensen met een statische of groei mindset. Ook wordt de film Groundhog day getipt, maar deze heb ik nog niet gezien.

Lees meer »

Beziel je leven

Het boek 'beziel je leven' van Dr. Wayne Dyer gaat over manifesteren. In zijn boek deelt hij zijn negen spirituele principes om alles uit het leven te halen wat erin zit. Manifesteren is de kunst datgene tot jezelf te brengen wat al in je zit.

Lees meer »

De andere weg aka the road less travelled

Jaren geleden las ik een interview met prinses Diana en daarin werd vermeld dat zij dit boek las. Ik was meteen geïnteresseerd en heb reeds meerdere malen dit boek gelezen. Meneer M. Scott Peck is psychiater van beroep en vertelt over zijn eigen privé leven en over cliënten wiens naam hij uit privacy overwegingen veranderd heeft. Ik kan dit boek iedereen aanraden.

Lees meer »