Boek reviews


101 Miracles of Natural Healing. Luke Chan

Zhineng Qigong, the art of self-healing. Met simpele beweeg en visualisatie oefeningen activeer je jouw zelfhealing. Leraar Lao-shi was in China een Qigong centrum begonnen (inmiddels gesloten) waar mensen (van heinde en ver) kwamen voor healing. Ze gingen trouw elke dag, uren lang, Zhineng Qigong beoefenen. Het lukte deze studenten om hun klachten sterk te verminderen of zelfs geheel te laten doen verdwijnen. 

Lees meer »

Een ongewoon gesprek met God, Neale D. Walsch

De schrijver Neale D. Walsch gaat schriftelijk in gesprek met, zoals hij de personage noemt, God. Een andere term voor deze manier van schrijven heet 'automatisch schrift'. Je stelt dan hardop of in jezelf een vraag en je noteert het eerste wat in je opkomt. Dit boek is deel 1 uit een reeks van 3. De andere twee boeken zijn 'een nieuw gesprek met God' en 'derde gesprek met God'. Op Wikipedia lees ik dat hij daarna nog heel veel boeken heeft geschreven over God. 

Lees meer »

The comic toolbox, John Vorhaus

In dit Engels-talige boek wordt uitgelegd op welke manieren je comedy tv sketches (sitcom scripts) kunt schrijven. Het bevat veel Amerikaanse gezegdes die ik niet ken. Er wordt veel verwezen naar films en tv-series die voor mij onbekend zijn. Toch heb ik het boek van voor tot achteren gelezen en hieronder vind je mijn half Nederlandse / half Engelse aantekeningen. 

Lees meer »

All you can do is all you can do, A.L. Williams

But all you can do is enough! The version of the book I have read is a rerelease, and it says 'an all-American success story'. This book contains many old stories of how the first employees managed to move up the ranks, resulting in a hefty pay rise. You will notice that it is an older book, but it contains information that is still relevant today.

Lees meer »

Master your mindset, Michael Pilarczyk

Leef je mooiste leven! is het levensmotto van Michael Pilarczyk, de schrijver van het boek 'Master your mindset'. Op de website michaelpilarczyk.nl kan je meer te weten komen over Michael, zijn vrouw Cindy en al hun mooie werk. Er zijn boeken, er is een podcast, theatertour en een academy. Michael zoekt naar zowel succes en geld, als naar geluk en wijsheid. Alles wat hij weet deelt hij met jou. Wallace D. Wattles zei ooit: "Het allerbeste wat je kunt doen voor de wereld is het beste maken van jezelf" en Boeddha zei: "Alles wat we zijn is het gevolg van wat we hebben gedacht". 

Lees meer »

Do less, Kate Northrup

'A revolutionary approach to time and energy management for ambitious women' staat er op de voorkant van het boek te lezen dat (Instagrammer) Kate Northrup in het Engels schreef. Helemaal achterin het boek vind je twee dingen: Een 'daily energy tracker'. Dit is een formulier waar je een aantal vragen beantwoord. En een 'daily renewable planner'. 

Lees meer »

Freedom Unlocked, Kim De Graeve

Enkele jaren geleden, tijdens haar online opleiding bij Marie Forleo, kwam de Belgische onderneemster Kim de Graeve in contact met verschillende Hollandse onderneemsters zoals Simone Levie en Dolly Heuveling. Sinds kort is Kim's boek 'Freedom Unlocked' uit en de verkoop ging als een malle, omdat ik ontzettend houd van lezen heb ik meteen haar boek besteld. Het boek is erg zwaar (qua gewicht), maar ziet er prachtig uit en leest lekker weg. Maar hoe mooi ook de 'looks' zijn, het gaat natuurlijk om de inhoud :-)

Lees meer »

Je bent zoals je denkt

Het geloof in jezelf is je grootste kracht. In de inleiding van dit boek, geschreven door Michael Pilarczyk, spreekt hij over de mind. Ookwel de denkende of scheppende geest. Het is een instrument van de ziel en het energieveld van creatie. De ziel is de schakel tussen het goddelijke en het stoffelijke. 

Lees meer »

Nooit meer te druk

Dit boek is een samenvatting van allerlei bekende en minder bekende onderzoeken. Een samenvatting van 316 bladzijden, dat dan weer wel. Het is lekker leesbaar geschreven en ik heb veel aantekeningen gemaakt, wat voor mij dan altijd een teken is dat ik het een interessant boek vond. 

Lees meer »

Miracle Morning

Hal Elrod, de schrijver van dit boek, heeft heel wat diepe dalen gekend in zijn leven. Ondanks dit alles heeft hij dit mega, positieve boek geschreven en promoot hij het ook flink. Ik vind het heel inspirerend en hoop dat deze samenvatting ook jou vooruit helpt.

Lees meer »

Bestellingen bij het universum

Gids voor de kunst van het krijgen staat er op de voorkant van het boek dat Bärbel Mohr heeft geschreven. Op de achterkant lees ik: Kijk, het komt allemaal naar je toe, het leven is je goed gezind.

Lees meer »