De edele kunst van not giving a f*ck

Gepubliceerd op 22 april 2020 om 21:38

Dit boek stond al enige tijd op mijn boeken bucketlist en afgelopen december had ik hem voor mijn verjaardag gekregen. De eerste bladzijdes bevatten regelmatig het woord f*ck en daar wordt ik nogal kriegel van. Ik vind het onnodig gescheld. Waarom? Betere verkoopcijfers? Stopwoord dat gedoogd wordt? Ik weet het niet. Gelukkig bevat het boek ook heel veel interessante woorden.

 

Hieronder een 3 tal tips van Mark Manson die ik graag met je deel:

  1. Het ware geluk schuilt in het vinden van de problemen die je leuk vindt om te hebben en leuk vindt om op te lossen (blz. 37).
  2. Er bestaat niet één juist dogma of één perfecte ideologie. Je hebt alleen wat in het verleden voor jou goed voelde, maar zelfs dan klopt die ervaring waarschijnlijk nog niet helemaal. En omdat jij, ik en alle andere mensen verschillende behoeften, achtergronden en levensomstandigheden hebben, komen we allemaal onvermijdelijk uit op andere 'juiste' antwoorden over de betekenis van het leven en hoe jij je leven wilt leiden (blz. 121).
  3. Zorg dat je jezelf niet vindt. Zorg dat je nooit weet wie je precies bent. Omdat je alleen dan zult blijven zoeken en streven naar, en door je eigen inspanningen nieuwe dingen zult ontdekken. Bovendien dwingt het je bescheiden te zijn in je oordelen en sta je toleranter tegenover mensen die anders zijn dan jij (blz. 144).

 

Veel leesplezier mocht je besluiten het boek ook te gaan lezen.

Liefs, Marjolein

 

P.s.:  Wil je meer tijd vrijmaken om boeken te lezen? Doe het nu. Pak een boek uit de kast en start vandaag nog met de eerste bladzijden!