Ik wil (online) ondernemen

Gepubliceerd op 13 oktober 2020 om 19:36
bang

Droom jij van jouw eigen (online) bedrijf? Ik wel. Ik vind ondernemen erg interessant en niet voor het geld, maar voor de mogelijkheden die het biedt om andermans levens te veranderen. Ik heb dan ook een diep respect voor maatschappelijke ondernemingen, zoals Tony Chocolonely, Buurtzorg, Rendiz, etc. In mijn hoofd ben ik al jaren een bedrijf aan het bouwen, maar er gebeurt niks concreets. Het zijn steeds losse flarden, losse notities, losse gesprekken. Hoe kan ik dit omkeren? Hoe zorg ik ervoor dat mijn droom uitkomt? 

 

Bangerik

Ik heb voor verschillende dingen angst o.a. angst voor succes, angst om te mislukken, angst wat anderen over mij zouden kunnen denken. Ik ben erachter gekomen dat ik bang ben voor de mogelijke gevolgen die succes met zich meebrengt. Gevolgen die ik ter plekke verzin in mijn brein. Is het waar? Ik weet het niet. Hoe ik deze angst ga overwinnen? Door kleine stapjes te nemen, zoals bijv. deze website.

En ja, in het verleden heb ik een eigen winkel gehad, maar die was klein, lokaal. Een internet onderneming kan heel groot worden, nationaal. Welke gevolgen heeft dat voor mij en voor mijn privéleven? 

 

Wijzer worden

Door de jaren heen heb ik veel geleerd bij verschillende offline organisaties en online sprekers.

2013 Twee NLP-opleidingen bij Tientjes Academie in Breda gevolgd. 

2015 Ted.com >> Een website waar je gratis Ted Talks (informatieve online presentaties) kunt volgen. De gaafste deel ik op deze website. Ik heb echt uren filmpjes zitten kijken en luisteren. Super intressant!

2016 Online dromenvanger E-Academy gevolgd. 

2017 Basisjaar Integrale coaching opleiding in Utrecht gedaan.

2018 Marie Forleo gevolgd via internet.

2020 Udemy >> Een online platform waar je, tegen betaling, cursussen kunt volgen. Ik heb een cursus over Google Ads en marketing gevolgd en afgerond. 

 

Geen goeroe

Tonny Loorbach van de IMU vertelde dat hij geïnspireerd was geraakt door een geweldig seminar van Tony Robbins, Dean Graziosi en Russell Brunson. Tony Robbins was mij al enige tijd bekend, maar ik had me nog nooit in hem verdiept. In 2020 heb ik op Netflix zijn docu - I'm not you're guru - gekeken. Al googelend op de drie namen kwam ik terecht bij 'build your brand challenge' van augustus 2020. Het YouTube Kanaal 'BusinessMaker' heeft deze 5-daagse challenge, a 2 uur video per dag, online gezet. De gratis challenge is een middel op het platform 'Mastermind.com' te promoten. Op mastermind.com kan je (tegen betaling) cursussen volgen en je kunt ook er ook zelf cursussen geven.

 

Korte samenvatting van de 'build your brand challenge': 

Dag 1: Overdeliver aan je klanten, gemiddeld duurt een merk opbouwen 10 jaar, je krijgt te maken met vooroordelen, bouw een merk met raving fans, geef iets aan de gemeenschap en vraag er niks voor terug.

Dag 2: Focus op mogelijkheden, wacht niet op anderen, ga zelf aan de slag. Stacey vertelde haar verhaal over haar relatie reddend bedrijf en hoe zij door kennis te delen een business heeft opgebouwd.

Dag 3: Stappenplan om jouw eigen cursus te maken, tools & tips om een cursus te maken.

Dag 4: Jenna geeft o.a. de volgende tips: Vraag een eerlijk bedrag voor jouw cursus, downsize niet en neem mensen vanaf het begin mee. Laat ook je bloopers zien. Dean adviseert om vroeg met je marketing te beginnen, dan heb je meteen al kopers als jouw product online komt. Begin je verhaal over wat jij voor de ander kunt betekenen. 

Dag 5: Wie en waar is je droomklant? Plus tips om gratis en slim gebruik te maken van Facebook. 

Bonus dag 6 (1.35 uur): Promotie van hun tijdelijk MMBundle aanbod a $ 997 

 

Succesvol (online) ondernemen kan alleen door moed te hebben. Moed om te durven falen, want van fouten leer je. Ook het doen van kleine stapjes. Voor de buitenwereld lijkt het dan misschien één grote stap, maar in werkelijkheid zijn het vele kleine stapjes.

 

Liefs, Marjolein

P.s.: Stop met denken. Start met doen. Gooi nu het roer om! Het is altijd het juiste moment.