Je bent zoals je denkt

Gepubliceerd op 3 november 2023 om 15:06
Brein

Het geloof in jezelf is je grootste kracht. In de inleiding van dit boek, geschreven door Michael Pilarczyk, spreekt hij over de mind. Ookwel de denkende of scheppende geest. Het is een instrument van de ziel en het energieveld van creatie. De ziel is de schakel tussen het goddelijke en het stoffelijke. 

 

Volgens de wet van de aantrekking (en creatie) trekt iets altijd het gelijke aan. Stem af op de frequentie van de realiteit die je wenst en dat is wat je zal krijgen. Dit doe je door jezelf heel beeldend voor te stellen wat je hartstochtelijk wilt, voel dat ook, geloof erin, wees zuiver en oprecht. Gebruik een positieve en rustige staat van zijn. Doe het niet vanuit hebzucht, wees dankbaar voor wat je hebt en wilt ontvangen. Leef vanuit dankbaarheid, respect en vertrouwen. Denk ook na over: Wat ben je bereid om terug te geven aan het universum, de wereld en de mensen om te mogen ontvangen waar jij om vraagt? 

 

Mensen die oplossingsgericht en vindingrijk zijn kunnen heel duidelijk inbeelden wat ze willen waardoor ze ook krijgen wat ze willen. Albert Einstein: "Imagination is more important than knowledge". 

 

Iedereen is op zoek naar tijd, geld en gezondheid. Waarbij een vitaal lichaam en een gezonde geest de basis zijn, wil je van tijd en geld kunnen genieten. Als je voldoende geld hebt, ga je hoogstwaarschijnlijk jouw tijd anders indelen en meer doen voor je gezondheid. 

 

Tips van Michael: Zorg voor verschillende inkomstenbronnen waardoor je doorlopende geldstromen creëert (cashflow) en vermogen opbouwt. Doe zoveel mogelijk wat je leuk vindt, waar je blij van wordt en wordt daar heel goed in. Doe wat je doet met passie, vanuit je hart. Leef, zuiver en oprecht. Eenvoud is de weg naar geluk en rijkdom. En de weg is net zo belangrijk als de bestemming.

 

Wat er in de wereld gebeurt, is het resultaat van hoe mensen denken en doen. Het collectief bewustzijn bepaalt de realiteit. Wallace D. Wattles: "Het beste wat je kunt doen voor de wereld, is het beste maken van jezelf".  

 

As a man thinketh - James Allen

Interpretatie en bewerking door Michael Pilarczyk en Sjors Sommer

 

Je bent zoals je denkt

If you can dream it, you can do it. Walt Disney

Jouw denkende geest geeft vorm aan jezelf en de wereld om je heen. Jouw mind is krachtig. Je bent zoals je denkt. Je denkwijze is allesbepalend.

Hoe gedachten je wereld vormgeven

'Ik probeerde mijzelf te overwinnen in plaats van het lot. Om mijn verlangens te veranderen in plaats van de wereld om mij heen. Om het geloof aan te leren dat niets geheel binnen onze macht ligt, behalve onze eigen gedachten'. René Descartes

Voed jouw mind met liefdevolle en zuivere gedachten. Gedachten en karakter zijn één. Wat je in de wereld aantreft is altijd in harmonie met wat zich in je innerlijke leefwereld afspeelt. Als je grondig en oprecht op zoek gaat naar oplossingen voor gebreken in je karakter en ook beried bent om daaraan te werken, dan doorleef je in snel tempo een opeenvolging van gunstige veranderingen in je leefwereld. Je groeit en trekt nieuwe kansen aan en de omgeving beweegt met je mee. De omstandigheden waarin je op dit moment verkeert, heb je grotendeels aan jezelf te danken. De boeddhisten zien elk probleem als leermeester. Tip: Laat je niet tegenhouden door wat anderen van je vinden of zeggen.

Wat gedachten doen met je lichaam

Als je anders kijkt naar de wereld om je heen zal je zien dat de wereld verandert. Wayne W. Dyer

Het lichaam is beïnvloedbaar en reageert op je gedachten, ongeacht of die doelbewust worden gekozen of onbewust tot uiting komen. Gedachte is de bron van actie, leven en manifestatie. 

Doelgericht denken

De wil om iets te doen vanuit de overtuiging dat je het kan. James Allen

Als gedachten niet gepaard gaan met een doel, waarnaartoe ben je dan onderweg? Veel mensen staan toe dat hun gedachten alle kanten op schieten. Ze dobberen doelloos rond op de oceaan van het leven. Doelloosheid is een tekortkoming. 

Je denkwijze bepaalt je succes

Er is orde in het universum. Niets komt per toeval. Bob Proctor 

Alles wat je bereikt en niet bereikt is het gevolg van je eigen gedachten. Jouw sterke en zwakke punten zijn van jou en niet van een ander. Je bent zoals je denkt. Ontwikkel de eigenschappen die waardeert en bewondert in de ander. Alleen jij kan zorgen voor verandering.

Visie en verbeeldingskracht

Dromen zijn de zaadjes van een toekomstige werkelijkheid. James Allen

En passie is de brandstof om je dromen waar te maken. Als je van binnen in beweging komt, gaat jouw buitenwereld ook bewegen/veranderen. Je wordt even klein als de begeerte die jou beheerst, je wordt zo groot als je diepste overtuiging en je mooiste droom. De mate van inspanning is bepalend voor de omvang van het succes. Datgene waar je diep vanbinnen naar verlangt, is de droom die leeft in je hart. Dat verlangen geeft richting aan je leven.

Rust in je hoofd

Het leven van je dromen bevindt zich in je gedachten. Het is aan jou wat je denkt en wat je wordt. James Allen

Een rustige geest is een sieraad van wijsheid. Een rustig hart, prettig, zachtmoedig en gebalanceerd leven? Dat is pas goud waard. We ontmoeten weinig mensen in het leven die geestelijk in balans zijn: De evenwichtige eigenschap van een volwaardig en compleet karakter. 

 

The science of getting rich - Wallace D. Wattles

Interpretatie en bewerking door Michael Pilarczyk en Sjors Sommer

 

Leven in verbinding met de Bron

Wallace D. Wattles noemt de Bron een vormloze substantie en intelligentie, de Universele Mind, de oorsprong van al het leven. Het Leven, God, een Hogere Macht, een Kosmische Kracht. 

Jouw recht op rijkdom

Het beste wat je kan doen voor de wereld is het beste maken van jezelf. Wallace D. Wattles

Jij bent de architect van jouw bestaan. Ontwikkeling is het doel van de natuur, groei is de grondwet van het universum. Succes in het leven is worden wie je écht wilt zijn. Om je ziel te doen opbloeien heb je liefde nodig. Om je geest te laten opbloeien heb je tijd om te lezen nodig, mogelijkheden om te reizen, te genieten van de natuur en intellectueel gezelschap. 

De wetenschap van het rijk worden

Een mooiere wereld begint bij jezelf. Michael Pilarczyk

Als je hetzelfde blijft doen, dan blijft de uitkomst ook hetzelfde. Het beste presteer je als je iets doet wat je écht leuk vindt. Hoe je iets doet, is belangrijker, dan wat je doet. 

Er is genoeg

Wees aandachtig voor het goede, en het goede wordt beter. Esther Hicks

Zonder actie, geen resultaat. Het universum komt voort uit maar één bron. Één scheppende kracht. Één 'Hogere Macht' die alles maakt. Al het zichtbare en onzichtbare is een uiting van hetzelfde 'iets'. Deze Bron is oneindig. 

De kracht van gedachten

De wereld is jouw spiegel. James Allen

Een doelgerichte gedachte die niet wordt belemmerd door angst transformeert zich in creatieve energie. Verbeeldingskracht is de sleutel tot succes. Het klinkt makkelijk, maar je laat jezelf al snel meevoeren met de waan van de dag waardoor jouw gedachten veranderen en dus jouw verbeeldingskracht afneemt. 

Leef in volwaardigheid en balans

Als je erin gelooft, zie je kansen. Doe je dat niet, dan zie je obstakels. Wayne W. Dyer

Zorg ervoor dat je plannen in harmonie zijn met het doel van het leven zelf. Ga voor een volwaardig leven. Dus niet rijk worden om; onbezonnen te gaan leven, voor mentaal genot, voor sensatie of om anderen te helpen door zelfopoffering. Houd de verschillende motieven van het leven, lichamelijk, mentaal en spiritueel, zo goed mogelijk in balans. Maak het beste van jezelf, voor jezelf én de ander. Er is geen betere manier om anderen te helpen, dan de beste versie van jezelf te zijn. Jij bent jouw eigen schepper. Je krijgt wat je verlangt op een manier die in harmonie is met het verlangen van het leven zelf.

Waarde toevoegen

Ons grootste verlangen inspireert ons om eruit te halen wat erin zit - om te worden wie we weten te kunnen zijn. Ralph Waldo Emerson

Vergroot je unieke toegevoegde waarde en het leven zal je belonen. Wat heb jij te bieden om iets toe te voegen aan het leven van een ander? En geef altijd meer, dan je ervoor terugvraagt. Je creëert hierdoor meerwaarde. Gebruik hiervoor je creatieve mindset. Jouw tijd, kwaliteit en unieke toegevoegde waarde mogen in geld uitgedrukt worden. Geld is het ruilmiddel van deze tijd. Zorg ervoor dat jouw eigenwaarde goed zit, zodat je voor jouw toegevoegde waarde de juiste beloning krijgt. Jouw eigenwaarde is het resultaat van je mindset en je verschillende gedragskenmerken, waaronder zelfvertrouwen, positief zelfbeeld, innerlijke rust, volharding en charisma. 

Dankbaarheid

Dankbaarheid brengt het goede en het geluk op je levenspad. Michael Pilarczyk

Geloof in een Hogere Macht/Scheppende Energie/Bron/Oneindige Intelligentie of hoe je het ook wil noemen. Oprechte dankbaarheid stelt je energetisch in verbinding met de mystieke kracht van het universum. Dankbaarheid zorgt dat je leeft en denkt vanuit een creatieve mindset en niet vervalt in de competitieve mindset. Als mens besta je uit de bronenergie die altijd de vorm aanneemt van haar/zijn gedachten. Geloof in jezelf is de vrucht van dankbaarheid en is het belangrijkste ingrediënt om rijk te worden. Wees dankbaar voor al het goede dat jouw kant op komt. 

Denken op de bepaalde manier

Onze verbeelding is de werkplaats waarin alle ideeën ontstaan. Met behulp van de verbeeldingskracht van je geest krijgt je verlangen vorm en daadkracht. Alles wat je je kan inbeelden kan je waarmaken. Napoleon Hill

Een heldere visie is het begin van creatie. Vorm een helder, concreet beeld van wat je precies verlangt. Maak er een samenhangend geheel van. Stop met de vage verlangens, het niet durven maken van keuzes en het willen van duizend dingen. Jouw verlangen moet sterk genoeg zijn om al je gedachten te vullen, plus gemakzucht en luiheid te overwinnen. Maak de verbeelding kristalhelder en doe alsof het al zo is. Vanuit de eindbestemming is het veel makkelijker om een strategie te ontwikkelen. Begin dus met het einde voor ogen. Visualisaties werken het beste vanuit innerlijke rust, bijvoorbeeld door te mediteren. Begin vandaag!

Wilskracht

Geluk en toeval verschijnen vaker op je pad als je exact weet wat je bestemming is. Michael Pilarczyk

De wil om voor je dromen te gaan, is een teken van geloof in jezelf, de vonk van een vurig hartsverlangen. Gebruik je wil op een zinvolle manier, om jezelf op de juiste koers te houden. Jouw geloof in jouw dromen is het belangrijkste ingrediënt voor succes, rijkdom en geluk. Houd je dromen positief. Richt je op overvloed en het goede. 

Mensen in nood hebben geen liefdadigheid nodig, maar inspiratie en inzicht. Laat zien dat ze een betere toekomst kunnen creëren. Laat ze geloven in overvloed. 

Handelen op de bepaalde manier

Het zijn niet de omstandigheden die de kwaliteit van je leven bepalen, maar hoe je omgaat met die omstandigheden. Epictetus

Gedachten en visualisatie zetten de scheppende kracht in werking. Plus kom in actie, zodat je resultaat krijgt. Het gaat om denken en handelen. Wordt een alchemist. 

Effectief handelen

Wie langzaam vooruit gaat op de juiste weg kan veel verder komen dan iemand die zich haast en van het goede pad afdwaalt. René Descartes

Wees geduldig en aandachtig. Het gaat erom hoe je de dingen doet, niet om hoeveel je doet. Wat je doet, doe je met overgave, met alle kracht in en om je heen. Zorg voor grootse dromen en haal hiermee de krachtigste energie in jezelf naar boven.

Vind je plek

Ontdek wat je gelukkig maakt en richt daar al je aandacht op. Het is de sleutel tot een leven in voorspoed. Esther Hicks

Weet dat je roeping niet wordt bepaald door de talenten en eigenschappen waarmee je bent geboren. Je kunt jouw juiste talent ontwikkelen. Je wordt op de meest voldane manier rijk door te doen wat je echt wilt. Leven is het volgen van je hartsverlangen. En verlangen is de manifestatie van een kosmische kracht. 

Meestal kan je het best een beroep kiezen op basis van je meest ontwikkelde eigenschappen of talenten, omdat je daarmee het meeste waarde toevoegt. Doen wat je leuk vindt, is een sterke, drijvende kracht.

De frequentie van groei

Zie het licht in anderen, alsof er niets anders is. Wayne W. Dyer

We leven in een universum waarin alles groeit. Alles is altijd in beweging en hierdoor zijn we altijd op zoek naar meer. Het is ons natuurlijk verlangen naar ontwikkeling en overvloed. Deel het principe van groei met iedereen. Je kunt het omschrijven als een trilling of vibratie, een frequentie die je uitzendt. Jij bent een wandelend energieveld die anderen positief kan beïnvloeden. Laat je hart volstromen met vrede, verdraagzaamheid en liefdevol bewustzijn. 

Levenskunst door zelfontwikkeling

Woorden zijn de spiegel van de ziel. Cindy Koeman

We hebben boodschappers nodig die financieel vermogend, vitaal, gezond, charismatisch en geliefd zijn. Zij kunnen ons leren hoe wij ons meest ideale en mooiste leven kunnen realiseren. Geluk en toeval verschijnen vaker op je levenspad als je exact weet wat je bestemming is. Je geloof, overtuiging en vastberadenheid zorgen ervoor dat je snel kansen ziet om je huidige situatie te verbeteren. Er zijn kansen in overvloed. 

Nawoord

Durf het leven van je dromen te leven. Ralph Waldo Emerson

Jij bent verantwoordelijk voor jouw eigen lot door de denkwijze die je hanteert. De verborgen tuin van gedachten kent maar één meester. Wees datgene dat je wilt zien in de wereld om je heen. Let in alles goed op je woorden, dat is heel belangrijk. Woorden komen voort uit gedachten en leiden tot je handelen. Communiceer duidelijk en positief, wees helder tegenover jezelf en de ander. Je vindt je grootste kansen als anderen zware tijden hebben. Je faalt pas als je opgeeft. Volg het kompas van je hartsverlangen, dan ontwikkel je het benodigde talent vanzelf. Heb geduld. Vertrouw op je innerlijke kracht. Leef vanuit vertrouwen en liefde. Laat je leiden door wijsheid. Leef met het geloof dat alles wat je doet én denkt, bijdraagt aan een groter en mooier leven. Weet dat je uniek bent en ontdek je scheppende vermogen. Creëer het goede. Luister naar de stem van je hart en besteed tijd aan het overdenken van jouw visie en aan dankbaarheid.

Je bent je eigen beperking, omdat je nooit groeter kan worden dan je gedachten. Napoleon Hill