Master your mindset, Michael Pilarczyk

Gepubliceerd op 16 februari 2024 om 13:51
Michael Pilarczyk

Leef je mooiste leven! is het levensmotto van Michael Pilarczyk, de schrijver van het boek 'Master your mindset'. Op de website michaelpilarczyk.nl kan je meer te weten komen over Michael, zijn vrouw Cindy en al hun mooie werk. Er zijn boeken, er is een podcast, theatertour en een academy. Michael zoekt naar zowel succes en geld, als naar geluk en wijsheid. Alles wat hij weet deelt hij met jou. Wallace D. Wattles zei ooit: "Het allerbeste wat je kunt doen voor de wereld is het beste maken van jezelf" en Boeddha zei: "Alles wat we zijn is het gevolg van wat we hebben gedacht". 

Geestelijke vrijheid

Het recept voor een gelukkig en succesvol bestaan is eenvoudig: Doe wat je écht leuk vindt en wordt daar heel goed in. Stel jezelf de volgende vragen: Hoe ziet jouw mooiste leven eruit? Waarom doe je wat je doet? Stel dat het mogelijk zou zijn om je bestaan een nieuwe invulling te geven. Wat zou je dan willen doen? Wat wil je echt? Durf jij je hart te volgen en je dromen waar te maken?

 

Meer waardering voor ieder moment is meer dankbaarheid tonen en dankbaarheid is een vorm van geluk. Waarom doe je wat je doet? Waarom denk je zoals je denkt? Hoe kom je erachter of je gedachten in overeenstemming zijn met het leven zoals jij dat wenst te leven? 

 

Intelligentie is iets anders dan kennis. Je kunt alle boeken van de wereld lezen, maar daar word je niet intelligenter van. Intelligentie ontstaat als je inzicht krijgt in het proces van de geest, als je inzicht ontwikkelt in jezelf. Die komt voort uit geestelijke vrijheid, vrijheid van angst, als je van liefde bent vervuld. Alleen als je beschikt over een kalme geest ben je in staat echt waar te nemen, want op die momenten is de geest gevoelig voor bijzondere schoonheid. 

 

Advies: Doe zoveel mogelijk wat je leuk vindt en zodra je ontdekt dat je met tegenzin doet wat je doet, stop er dan mee. Weinig mensen hebben een uitgesproken droom om naartoe te leven. Wat is jouw droom? Rijkdom gaat niet over hoeveel je bezit, maar om hoeveel je geeft.

Boekentips

Michaels boekentips op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en succes:

 • How to think like a millionaire
 • Don't worry make money
 • Success is a choice
 • Think and grow rich >> TIP >> Lees de nieuwe herziene editie uit 2016
 • De alchemist van Paulo Coelho
 • De profeet van Kahlil Gibran
 • De 7 spirituele wetten van Deepak Chopra
 • + boeken die gaan over filosofie, boeddhisme en taoïsme

Michaels boekentips op het gebied van wetenschap en succes:

 • The master key system (1912) van Charles F. Haanel
 • The science of getting rich (1910) van Wallace D. Wattles
 • Thoughts are things (1889) van Prentice Mulford

Levenskunst

Alles komt voort en ontstaat vanuit een gedachte. Wees helder over je missie. Ben je bewust van de betekenis die jij geeft aan je gedachten, situatie of gebeurtenis. Zoek niet naar antwoorden, stel de juiste vragen. De weg naar succes is een hobbelig parcours met valkuilen, risico's en hindernissen. Michael is overtuigd dat het doel van dit leven is om te leren, te groeien, een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving en vooral te genieten.

 

Een gelukkig leven is volgens oosterse filosofieën het resultaat van een evenwichtige combinatie van je buitenwereld (de materialistische wereld), je fysieke wereld (je lichaam) en je spirituele binnenwereld (je geest). De geest geeft je geluk, het lichaam geeft je gezondheid en de materiële wereld geeft je comfort. Wanneer deze 3 elementen met elkaar in evenwicht zijn zul je rust, harmonie en geluk in jezelf ervaren. 

 

We vormen vaak te snel een mening op basis van onbetrouwbare informatie of een vage aanname. Oordelen en veroordelen vallen onder misleidende communicatie. Denk niet voor anderen, oordeel niet te snel en spreek niet over zaken als je niet alle feiten kent. Communicatie moet je leren. Het is een levenskunst. 

Tony Robbins

Benoemt 6 behoeften die elk mens heeft. Te weten:

 1. Zekerheid, want we willen een zorgeloos bestaan.
 2. Afwisseling, want te veel zekerheid wordt saai.
 3. Aanzien, want we willen gezien en gehoord worden.
 4. Liefde en verbondenheid, want anders voelen we ons eenzaam.
 5. Groei, want ontwikkeling leidt tot voldoening en geluk.
 6. Maatschappelijke bijdrage, want we willen van betekenis zijn.

Levenspad

Het volgen van je verlangen wijst je vanzelf de juiste richting op je levenspad. Daarvoor zijn moed, vertrouwen en geloof in jezelf nodig. Napoleon Hill vertelt: "Onze verbeelding is de werkplaats waarin alle ideeën ontstaan. Met behulp van de verbeeldingskracht van je geest krijgt je verlangen vorm en daadkracht. Alles wat je je kunt inbeelden, kun je waarmaken". 

 

Alleen blijvende ontwikkeling en groei leiden tot succes en geluk. Je kunt alleen groeien door je comfortzone telkens iets te vergroten. Je moet je eigen grenzen oprekken door iets te doen waarbij jij je niet comfortabel voelt. Sommige dingen die je voor het eerst gaat doen kunnen vooraf ongemakkelijk voelen of je onrustig en onzeker maken. Achteraf valt het meestal mee en hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het wordt.

 

Geld uitgeven lastig? Kijk niet naar wat het kost, maar naar wat het oplevert. Het is niet de situatie die bepalend is, maar hoe je daarmee omgaat. Vijf procent van ons gedrag is bewust. Deze 5% heeft betrekking op keuzes en handelingen waar je bewust over nadenkt. Het vermogen om te kunnen veranderen is een kwestie van intrinsieke motivatie, zoals bijvoorbeeld verlangen of noodzaak. Neem verantwoordelijkheid ongeacht de omstandigheden en je krijgt/neemt persoonlijk leiderschap.

Tony Robbins - part 2

In zes stappen naar blijvende verandering met zijn effectieve neuro-associatieve conditioneringsmethode:

 1. Bepaal eerst wat je echt wilt en wat je er nu van weerhoudt. Maak het zo concreet en meetbaar mogelijk. Zit je vast in een patroon? Waarom doe je wat je doet en waar is dat op gebaseerd? Bepaal vervolgens zo glashelder mogelijk wat je wilt.
 2. Creëer een hefboom.  Vraag jezelf af wat de voordelen zijn als jij je negatieve gedrag weet te doorbreken en dit weet te veranderen in positief gedrag.
 3. Onderbreek je beperkende patronen. Focus op wat je wel wilt + een dosis discipline (volhouden dus).
 4. Creëer nieuwe, krachtige overtuigingen. Dit werkt alleen als je gewenste nieuwe patroon is gekoppeld aan een concreet plan, zelfdiscipline, een positief effect en een beloning. 
 5. Versterk het nieuwe patroon (herconditionering). Zodat het in overeenstemming is met je persoonlijke overtuiging.
 6. Controleer je nieuwe gedrag op doeltreffendheid. Stel jezelf de volgende vragen: Voel ik me ellendig als ik aan mijn oude gedrag denk? Voel ik plezier en voldoening bij mijn nieuwe gedrag? Is mijn nieuwe gedrag in overeenstemming met mijn persoonlijke waarden en overtuigingen? Ben ik overtuigd dat mijn nieuwe gedrag op lange termijn alleen maar voordelen heeft?

The Work van Byron Katie

Angst kan jou gijzelen. Stel jezelf vier vragen: Is het waar? Weet je absoluut zeker dat het waar is? Hoe reageer je en wat gebeurt er wanneer je deze gedachte voor waar aanneemt? Hoe zou je reageren en hoe zou je je voelen zonder die gedachte?

 

Start met meditatie, mindfulness en/of yoga en creëer innerlijke rust. Je wordt je bewust van het feit dat elke handeling en elke keuze die je nu (op dit moment) maakt invloed hebben op alles wat komen gaat. Eckhart Tolle beschrijft in zijn boek 'De kracht van het nu' het belang om zo bewust mogelijk in het hier en nu te zijn.

De wet van de aantrekkingskracht

Ookwel de wet van de aantrekking en creatie is het proces van energetische transformatie, het creëren en omzetten van energie in tastbare materie. Een gedachte is energie. Stel jezelf voor als een magneet. Door te visualiseren kan je jouw droom doelen behalen. Denk aan wat je wel wilt en niet aan wat je niet wilt. Wees zo specifiek mogelijk.

 

Dé formule tot succes op welk gebied dan ook is: De manier waarop je denkt. Vindingrijk zijn, heel veel oefening, goede voorbereiding, hard werken en een beetje geluk.

 

Onderneem actie om te krijgen wat je wilt. Twijfel je of weet je het (nog) niet? Stel jezelf dan de volgende 10 vragen: Waar word je blij van? Wat vind je zo leuk om te doen dat je er niet mee wilt stoppen? Waar ben je goed in? Op welke momenten voel jij je gelukkig? Hoe wil je dat andere mensen je zien? Waar kun je van genieten? Wat vind je belangrijk in je leven? Wat geeft jouw leven betekenis? Waar ben je dankbaar voor? Wat is je wens?

 

Twaalf oorzaken van mislukking: Het ontbreken van een concreet doel. Gebrek aan gerichte aandacht (focus). Angst. Gebrek aan zelfvertrouwen. Besluiteloosheid. Gebrek aan zelfdiscipline. Gebrek aan passie. Gebrek aan doorzettingsvermogen. Negatief gedrag. Denken in beperkingen. Gebrek aan ambitie. Excuses en andere smoesjes. 

 

De twaalf stappen strategie

 1. Master your mindset
 2. Bepaal een helder en duidelijk doel
 3. Visualiseer je einddoel
 4. Vind een voorbeeld
 5. Onderzoek voordat je begint
 6. Stel een strategisch plan op
 7. Verzamel en dreamteam
 8. Persoonlijk meesterschap
 9. Begin voordat je er klaar voor bent
 10. Wees flexibel en anticipeer
 11. Doe alles wat nodig is
 12. Houd je aandacht gericht op je doel

 

Michael heeft Dan Peña's QUANTUM LEAP ADVANTAGE SEMINAR gevolgd. Meer info over Dan Peña hier.