Bankier voor de armen

Gepubliceerd op 19 juni 2020 om 22:58

Dit boek gaat over de wonderen van microkrediet voor de armen. Muhammad Yunus is een afgestudeerde econoom met het hart op de juiste plaats. In zijn geboorteland Bangladesh schrok hij van de intense armoede op bepaalde plekken. Terwijl hij doceerde aan de universiteit ging hij met studenten onderzoek doen en kwam op het idee van microkrediet. Hij startte de Grameen Bank. Een bank die voornamelijk aan arme vrouwen leent, omdat zij het gezin op 1 zetten.

 

Nadat de armen vrouwen in de mogelijkheid waren om te kunnen lenen ontstonden er op diverse terreinen positieve veranderingen. Bijvoorbeeld:

1. Gezondere voeding

2. Betere woonomstandigheden

3. Kinderen gaan naar school

4. Huwelijksrelaties verbeterden

 

De meeste instanties geloofden niet in het verlenen van krediet aan de armen, omdat je het niet zou terugkrijgen. Het tegendeel is inmiddels bewezen. Het aflossingspercentage is super hoog! In 1976 begon men met het lenen van 27 dollar aan 42 mensen. In 1995 overschreden ze de grens van 1 miljard !!!

 

In 2006 kregen Yunus en de Grameen Bank de Nobelprijs voor de Vrede voor hun inspanningen om economische en sociale ontwikkelingen van onderop mogelijk te maken.

 

Geloof jij in een wens die bijna onmogelijk lijkt? Ik wens je veel vastberadenheid toe, want ook jouw wens komt een keer uit. Je weet alleen nog niet wanneer en hoe. Houd moed!

Liefs, Marjolein

 

P.s.: Je leven veranderen? Gooi nu het roer om! Het is altijd het juiste moment.