Creatie challenge, Dolly Heuveling van Beek

Gepubliceerd op 2 oktober 2023 om 16:48
Cupcakes

Dolly kwam dit keer op mijn pad via Instagram, maar ik had haar al eens eerder gezien. Ik denk via Simone Levie. Dolly had een 5-daagse 'Creatie Challenge' georganiseerd en deze kon ik niet live bijwonen. Gelukkig had ze de opnames tijdelijk online gezet, zodat ik ze alsnog kon beluisteren. In mijn beleving ging het alleen maar over het verkopen van het online verkoopplatform Membirds. Ik heb de challenge niet afgemaakt. Veel bla, bla.

 

Dag 1 

In deze sessie werd er ingetuned op de dromen die we hadden toen we klein waren en hebben we de betekenis daarvan herontdekt. Vervolgens hebben we een brug gemaakt naar de eerste twee stappen uit de Magic Method: De leegte en het niet-weten omarmen als essentieel onderdeel van het creatieproces. Dingen doen waar je van houdt, los van je creatieproces.

 

De opdracht voor deze week: Doe meer dingen waar je van houdt, los van je creatieproces. De opdracht voor vandaag: Schrijf in je journal of dagboek over je inzichten en ideeën nav de eerste 2 stappen van de Magic Method.

 

Dag 2

Tijdens de tweede sessie van de 'CREATIE CHALLENGE' deelde Dolly de manier waarop zij haar creaties tot stand laat komen. De sessie bevat dé secret sauce ingrediënten die ervoor zorgen dat ze eindeloze inspiratie heeft én dat haar werk zo aantrekkelijk is om te kopen. Daarnaast stelde ze, speciale gast, Bob voor die ons alles kon vertellen over hoe je je creaties heel makkelijk en laagdrempelig online kan zetten en kan delen met jouw publiek. We gaven achter de schermen kijkjes in Dolly's online omgeving: MEMBIRDS. Hiermee kun je je online programma, meditaties, visualisaties, video’s, audio etc verkopen (met betaalpagina’s) en beschikbaar maken (in een online omgeving met inlog die automatisch voor de deelnemers wordt aangemaakt).

 

Opdracht voor vandaag: Neem een moment om in te tunen op wat je als eerste zou willen creëren. Gebruik daarbij deze vragen:

  • Wat voelt levend/inspirerend?
  • Waar wil je jezelf in verdiepen/ verder in activeren?
  • Wat geeft je een goed en kloppend gevoel?

 

Dag 3

In de derde sessie van Dolly's 'CREATIE CHALLENGE' heeft ze dé secret sauce ingrediënten gedeeld die ervoor zorgen dat ze eindeloze inspiratie heeft. Het is juicy, overvloedig en ze creëert erdoor vanuit totale flow. Ze deelde de volgende stappen van de Magic Method: Stap 5 + stap 6. De special mysterie guest was Eelco de Boer! Dolly's zielsverwant en absolute business genius. Hij helpt ondernemers naar meer vrijheid. Dolly vroeg hem naar zijn visie voor ons als creators. Daarnaast bedachten ze iets heel speciaals en nogal crazy. Het gaat om het vervolg van deze challenge. Hoe ze samen verder gaan en van jouw creaties een bron van joy, vrijheid en ook inkomsten gaan maken. 

 

Opdracht voor vandaag: Neem een moment voor het voorspel zoals ik dat uitleg bij stap 5. Begin alvast met al je ideeën op te schrijven voor de creatie waar je nu als eerste mee wil beginnen (stap 6).

 

Dag 4

De grootste stap is de overgang van het laten stromen van je ideeën naar het daadwerkelijk vormgeven en maken. In je dromen en fantasieën voelt het fijn, maar om het echt te gaan doen… dat kan confronterend zijn en de energie weer naar beneden brengen. Tijdens de vierde sessie van de 'CREATIE CHALLENGE' hebben ze een oefening gedaan die hierbij je gevoel volledig transformeert. Na deze oefening deelde ze de volgende stappen van de Magic Method: Stap 7 + stap 8.

 

Opdracht voor vandaag: Oefen met stap 7 en 8. Begin en verwonder je over hoeveel deze nieuwe aanpak doet. 

 

Dag 5

Het was op deze dag volle maan. Hierdoor heeft Dolly een bijzonder ritueel kunnen doen samen met alle deelnemers waar grote inzichten uit voortkwamen. Ook deelde ze de laatste twee stappen van de magic method: Stap 9 + stap 10.

 

Opdracht voor vandaag: Maak een plannetje voor de komende tijd: Wat ga je nu creëren en welke inzichten uit de challenge pas je hierbij toe?

 

Magic Method

Stap 1: Omarm het niet-weten.
De leegte en het niet-weten zijn een essentieel onderdeel van het creatieproces. Hierdoor ontstaat innovatie, kom je op een nieuw spoor, blijf je in tune met wie je werkelijk bent en wordt.. Wees hier niet bang voor. Het hoort er helemaal bij.

Stap 2: Doe de dingen waar je ziel van oplicht.
Wanneer je dingen doen waar je van houdt en die passen bij wie je bent, los van je creatieproces, ontstaat er de energie en inspiratie die je nodig hebt. Daarnaast maakt het dat je belichaamt wie je echt bent en is het de bedoeling om jezelf te voeden op manieren die plezierig en goed voelen voor je lichaam en ziel.

Stap 3: Laat je informeren door het leven.
Inspiratie zit overal en niet altijd in de vorm van een concreet idee. Soms in de vorm van energie, een sprankeling in je buik, iets dat je mooi vindt of dat je activeert. Laat het leven je informeren en inspireren.

Stap 4: Kies wat je wil maken.
Hierbij kun je deze vragen gebruiken:

  • Wat voelt levend?
  • Waar wil je zelf dieper in gaan, jezelf verder in activeren en verdiepen?
  • Waar heb je ervaring in en wijsheid over (zonder dat je perse een studie of titel erin hoeft te hebben, het gaat om jouw unieke visie en beleving/embodiment).
  • Wat geeft je een vurig lekker gevoel?


Stap 5: Tune in op je creatie.
Dit is het voorspel  voordat je het ‘echt’ gaat doen. Fantaseer over hoe het zal zijn om het te maken, verheug je erop, voel het.

Stap 6: Laat de ideeën flowen.
Hier ga je helemaal los met de ideeën voor je creatie. De inhoud, de opdrachten, de vorm, de titel/naam etc etc etc.

Stap 7: Design je creatie.
Hier denken we vaak dat we heel zakelijk moeten worden: de structuur, de serieuze kant is nu aan de buurt. Maar het kan heel anders!

Stap 8: Maak!
Het maken kan ook totaal anders dan je denkt. Luister naar mijn uitleg hierover in de opname. Bevrijdend… Hierdoor gaat het er écht komen en geniet je er ook nog van. ;)

9. Deel je werk/creatie met je publiek/de wereld.
Hoe laat je je werk aan de wereld zien. Zo maar bam of met een opbouw, tease, neem je ze mee in het proces, laat je ze alvast wat dingen zien, deel je je visie al?
Als je je nieuwe werk deelt met trots, excitement en intentie dan wordt het anders ontvangen.

10. Oogst en Ontvang.
Dit kan in de vorm van waardering, geld, impact maar ook in de vorm van nieuwe ideeën, voldoening, energie. En ook: de nieuwe versie van jezelf die ontstaan is in en door de creatie.