Offline ondernemer in een online wereld

Gepubliceerd op 23 september 2020 om 11:16
Girl power

Als jonge meid wilde ik altijd al mijn eigen winkel. Ik speelde op mijn zolderkamer winkeltje met lege verpakkingen en mijn moeder, zusje en vriendinnetjes waren zogenaamde kopers. Dit is al heel snel saai. Toch bleef mijn droom latent op de achtergrond aanwezig en wilde ik na de basisschool naar een LBO-detailhandel school. Mijn moeder heeft mij ervan overtuigd dat de MAVO beter zou zijn en ik heb haar advies opgevolgd. Na de MAVO twijfelde ik nog even. Wordt het horeca of detailhandel. Op advies van mijn moeder gekozen voor detailhandel en daar heb ik geen spijt van. Het werd dus MBO detailhandel. Toen ik eenmaal was afgestudeerd twijfelde ik. Gaan werken of een HBO-studie. Het werd werken en in de avonduren een marketing opleiding.

 

Op mijn 19de mijn eerste offline onderneming

Ik had besloten om na de grote vakantie werk te gaan zoeken en uiteindelijk is mijn leven heel anders gelopen. Mijn ouders deden altijd boodschappen bij dezelfde supermarkt in Breda. In dat winkelgebied op het Brabantplein stond een pand leeg. Dankzij hun hulp had ik op mijn 19de mijn eigen kantoorvakhandel in Breda-Oost. Overigens ben ik voor de marketing opleiding gezakt, maar ach … ik had nu mijn eigen winkel en dat was ‘a dream come true’.

 

Brand

Uiteindelijk heb ik deze winkel gerund van 4 oktober 1999 t/m 12 november 2016. Op zondag 13 november 2016 sloeg het noodlot toe en was er een kleine, maar heftige brand in mijn magazijn. Hierdoor moest mijn winkel per direct dicht en duurde het maanden voordat er duidelijkheid was over de financiële afhandeling van de brand. Op 1 mei 2017 ben ik officieel met mijn winkel gestopt en kon ik beginnen aan mijn “nieuwe” leven. Een leven zonder ondernemen. Maar wat nu?

 

Geen tijd en energie

Mijn zus en zwager waren inmiddels begonnen met een webshop. Ik wilde dit ook al een paar jaar en terwijl ik  €3.000 kwijt was aan, wat achteraf bleek, een buitenlandse oplichter. Plus daarnaast andere moeilijkheden op online gebied, bleef ik maar sukkelen en kwam er niet echt iets winstgevends van de grond. Doordat mijn meeste tijd en energie opging aan de fysieke winkel en ik in 2010 moeder ben geworden had ik minder tijd vrij om me te verdiepen in online ondernemen. Zonde.

 

Online ondernemen

Inmiddels heb ik vrije tijd bij de vleet en onderneem ik van alles. Toch ben ik niet tevreden en zijn mijn dromen groter, dan wat ik nu laat zien. Ik ben gestart met het online delen van kennis via growstronger.nl en mezelf via allerlei cursussen, boeken en blogs te oriënteren op alle mogelijkheden die er zijn op het gebied van online ondernemen.

 

Heb jij dromen? Online of offline? Onderzoek ze en maak kleine stapjes. Vele kleine stapjes vormen samen één grote stap. Succes!

 

Liefs, Marjolein

P.s.: Gooi nu het roer om! Het is altijd het juiste moment.