Korte verhalen


Leuk! Schrijfcafes. Op de website shodo.nl meer informatie daarover.


Geheimen

Mijn moeder was een bijzondere vrouw met vele geheimen. Mijn vader daar in tegen was een open boek. Hun (verstands)huwelijk was gearrangeerd, maar dat was voor beide geen probleem. Ze konden het goed met elkaar vinden en nadat ik, mijn broertje en zusje waren geboren veranderden langzaam de sfeer in huis. We werden opgevoed door een nanny en daarna gingen we naar kostscholen. We zagen onze ouders alleen in de schoolvakanties. Hierdoor hadden we geen weet van wat er zich allemaal afspeelde thuis.

Lees meer »

24/7 Sinterklaas

Jaren geleden zag ik een interview met een meneer op zijn enorme jacht met o.a. gouden badkamer kranen. Hij vertelde dat veel mensen hem brieven stuurden met allerlei verzoeken. Bijvoorbeeld of hij een koelkast of wasmachine wilde schenken, omdat ze zelf geen geld hadden. Zakken vol briefpost kreeg hij. Hij wilde wel helpen, maar het was zoveel post dat hij niet wist waar te beginnen. 

Lees meer »

POSTkantoor

Als kleine meid speelde ik graag met mijn buurtvriendinnetje postkantoortje of winkeltje. Als we winkeltje speelde, dan bewaarde mijn moeder vaak lege verpakkingen en ik spulletjes die ik wegdeed, zodat er een gevulde plank ontstond die dan fungeerde als 'mijn winkel'.  Alleen op mijn kamer ontbrak het aan betalende klanten en in de Fisher Price kassa paste alleen nep geld.

Lees meer »

Everybody wants to be somebody

Ik heb regelmatig liedjes in mijn hoofd en vaak komen de teksten van deze liedjes overheen met de situatie waarin ik me op dat moment bevind. Ik heb geprobeerd er één te doorgronden. Hieronder het resultaat. Misschien volgen er meer...

Lees meer »

De verloren hamer

Al enige tijd zitten we elkaar, bij ons thuis, voor de gek te houden met flauwe grappen. Door bijvoorbeeld op onverwachte plekken een nep spin of nep kakkerlak weg te leggen. Achter een deur te gaan staan of iets vreemds te zeggen.

Lees meer »