Do Good Club

Gepubliceerd op 26 april 2020 om 14:47

Inleiding

Als alles mogelijk is, dan zijn er misschien meerdere dimensies, waarin alternatieve versies van ons leven. Is alles energie en communiceert alles met elkaar. Kunnen dromen echt uitkomen en bestaat toeval niet. Zijn reïncarnaties en magie heel gewoon. Is alles met elkaar verbonden.

 

And so this story began

In a land far far away, so far away that even it wasn’t to find on any map. There lives a father with his daughter both possessed with black magic. Everything they do ends up in a disaster. Not only for their surroundings, but mostly also for them selves. The beloved wife and mother of those two died after giving birth to the daughter. This mother had a heart of gold and her magic was pure love. In the years before their daughter was born they lived in prosperity. But after she died the father of the girl was so negative that only black magic surrounded him. The daughter had a choice to go for the good of evil part in her, but growing up with a father so grieving and angry, she chose unconsciously for black magic.

The mother, now in heaven, looked upon them from above and here hart was full of pity. After a few years when there was still no progress for the good she made a plan. She splitted her soul up in 8 pieces and threw them on earth where the 8 pieces reincarnated into 8 lovely babies. Each baby grew up as a lovely girl, with happiness, luck and prosperity. When they grew older they also evolved some extra handy oddities. They learned to handle these oddities and while doing that they created jobs or businesses for them self’s where they could use these oddities while nobody could catch them. The girls became best friends and while their where doing an awful lot of good they had a new idea. So that’s when they started their own ‘Do Good Club’.

Each time on New Year eve they come together to celebrate New Year and start a new edition of the ‘Do Good Club’. Every edition last one year and everybody can give input on the topic. Everyone wrote a paper with a topic and 12 sub topics. So you know at what you’re saying yes or no to. This story begins in the Netherlands, so that’s why we’re now going over into Dutch.

 

Hoofdstuk 1

31 December. De hele meiden groep is compleet. Na een lekker diner beginnen we met het kiezen van een onderwerp voor onze ‘Do Good Club’. Iedereen heeft een onderwerp voorbereid en één voor één krijgen we spreektijd om ons onderwerp te verdedigen. Als iedereen geweest is wordt er één gekozen.

 

Dit jaar is de winnaar...

Het idee om van 24 mensen hun leven dusdanig te veranderen dat ze weer gelukkig zijn en/of beter in hun vel zitten binnen één jaar. 

 

Hoofdstuk 2

Enige tijd terug zijn de vriendinnen 30 jaar geworden. Ze besloten op reis te gaan. Een gemeenschappelijke vriend heeft voor hun (op hun eigen verzoek) de bestemming mogen kiezen en de reis georganiseerd. Dit omdat het op deze manier voor iedereen één grote verrassing was en niemand wist wat ze konden verwachten. Hieronder een kort reisverslag.

 

The Do Good Club helps

We staan met zijn allen op een klein vliegveld en hebben werkelijk geen idee wat ons te wachten staat. Hierdoor was het lastig koffers pakken. We moesten al onze telefoons, tablets en horloges inleveren, zodat we niet stiekem konden spieken en tegelijk geen notie van tijd hadden. We kregen een privé jet en vlogen vele uren. In het vliegtuig hebben we allerlei bord- en kaartspellen gespeeld en veel gelachen. Eenmaal aangekomen op onze bestemming moesten we blinddoeken om doen en werden we met z’n allen in een busje gezet. Na een lange tijd te hebben rond gereden mochten we de blinddoeken afdoen en we zagen in de verte een kasteel. Dit bleek ons hotel te zijn voor de aankomende tijd. We werden vriendelijk begroet door een vader en zijn dochter. Beide een beetje vreemde types.

Ze waren erg vriendelijk en samen hebben we een aantal dagen opgetrokken en de omgeving plus dorpjes verkend. Er gebeurde allerlei onverklaarbare vreemde dingen, maar gelukkig lukte het ons elke keer om deze op te lossen. Op één avond vroeg de vader hoe het kwam dat wij zo’n positieve invloed hadden op hem en zijn dochter. We hebben ze toen eerlijk verteld dat we ieder onze eigen kracht(en) hebben en deze gebruiken om goed te doen. De vader vertelde dat hij deze kwaliteiten herkende, omdat zijn overleden vrouw (de moeder van zijn dochter) ook over deze kwaliteiten beschikte.

We waren allemaal zeer verrast. De vader vertelde wat er was gebeurd en dat, na het overlijden van zijn vrouw, het leven zwaar was voor hun beide en dat ze heel graag meer van onze positiviteit wilden hebben. Met heel de groep besloten we nog die avond een ritueel uit te voeren.

We gingen met z’n allen in een kring staan en gaven elkaar de hand. De vader en dochter keken ondertussen van een afstandje mee. Terwijl we onze ogen sloten om ons te concentreren begon eigenlijk vrijwel meteen een enorme energie in ons op te bouwen. Via ons hart schoot er een energie/lichtbundel naar het midden in de groep en binnen no-time stond daar een hele mooie vrouw. Het bleek de overleden vrouw van de vader te zijn. Zijn dochter en hij stonden met grote ogen te kijken en wisten niet wat te zagen.

De vrouw begon te praten tegen haar man en dochter. Beide kwamen in het midden van de kring staan, zodat de positieve energie hen helemaal omhulde. Na verloop van tijd verdween de vrouw weer, maar ze vertelde dat ze altijd bij ons zou blijven. De vader en dochter straalde van geluk.

De volgende dag besloten we met heel de groep dat we dit gezin met hun hotel gingen helpen. De vader en dochter hielpen ook mee. We hebben samen een heel groot feest georganiseerd waarbij ieder van onze kwaliteiten heel goed van pas kwamen. Alle bewoners uit de wijde omtrek waren uitgenodigd. Ondanks de angst (want het kasteel had geen goede reputatie) was de nieuwsgierigheid groot en kwamen veel mensen op het feest af. Het werd een geweldig feest.

Daarna hebben we afscheid genomen en zijn we weer terug naar huis gevlogen. Wetend dat de vader en zijn dochter een rooskleurige toekomst tegemoet gaan.

Einde.

 

Hoofdstuk 3

Het afgelopen jaar is voorbij gevlogen. De uitdaging van de ‘Do Good Club’ zit er bijna op. De laatste twee dagen van het jaar staan in het teken van het delen van de resultaten. In het midden van het land komen we allemaal samen en nemen we afscheid van elkaar.

 

Elk afscheid is een nieuw begin

Het is 30 december en we hebben afgesproken om met alle groepen samen te komen. Ieder van ons is uitgedaagd om een presentatie van maximaal 15 minuten en minimaal 10 minuten te houden over onze ervaring van het afgelopen jaar. 16 presentaties op 30 december en 16 presentaties op 31 december. We overnachten in een hotel.

Onze groep heeft ieder op eigenwijze een presentatie in elkaar geflanst. Alles mocht van tapdansen tot doedelzak, van vuurspuwen tot linten vlechten. 

De laatste 2-daagse had iets bijzonders. We waren blij dat het erop zat, want het was een intensief jaar, maar we waren ook bedroefd. Alle groepen werden losgelaten en aan hun eigen lot overgelaten. Sommige groepen gaan door met bepaalde onderwerpen. Ook zijn er diverse vriendschappen ontstaan. Al met al was het een zeer geslaagde uitdaging van de ‘Do Good Club’.

Op 31 december is iedereen huiswaarts gekeerd, maar de ‘Do Good Club’ bleef, want die avond na 24.00 uur gingen de meiden weer een nieuwe uitdaging aan. Welke? Dat weet alleen Marjolein.....

Einde.

Rating: 0 sterren
0 stemmen