24/7 Sinterklaas

Gepubliceerd op 2 mei 2020 om 20:36

Jaren geleden zag ik een interview met een meneer op zijn enorme jacht met o.a. gouden badkamer kranen. Hij vertelde dat veel mensen hem brieven stuurden met allerlei verzoeken. Bijvoorbeeld of hij een koelkast of wasmachine wilde schenken, omdat ze zelf geen geld hadden. Zakken vol briefpost kreeg hij. Hij wilde wel helpen, maar het was zoveel post dat hij niet wist waar te beginnen. 

 

Ik droomde dat ik bij hem op kantoor mocht komen werken om alle post te lezen en met zijn geld vervolgens mensen mocht helpen. Super leek mij dat, dan zou ik 24/7 Sinterklaas zijn met andermans geld. 

 

Nu, jaren later, zet ik me op vrijwillige basis in voor Steungezin Venlo. Een stichting die Nederlanders helpt, die het financieel zwaar hebben, door ze de mogelijkheid te bieden om anoniem een wens te plaatsen op het platform www.steungezin.nl 

 

De wensen zijn zeer divers van steunzolen, boodschappen bonnen tot aan tweedehands fietsen. Ik vind het een super platform en ben dan ook heel blij dat ik me via deze stichting kan inzetten voor Nederlanders die het zwaar hebben. Niemand leeft graag in armoede en iedereen kan op zijn tijd wel een steuntje in de rug gebruiken. Het platform biedt hoop.

 

De dankbaarheid die deze mensen uiten is overweldigend. Ik heb dan ook al menig traan gelaten. De website is zo ingericht dat de donateur ook anoniem blijft en anoniem een bericht kan sturen naar de door hem/haar gesteunde Steungezin deelnemer. Deze deelnemer kan op zijn/haar beurt weer een bedankje terug sturen, zonder het prijsgeven van zijn/haar e-mail adres. 

 

Ik vind het zeer bijzonder dat het interview wat ik ooit heb gezien en waarbij ik zo sterk het idee had graag te willen helpen nu werkelijkheid is geworden. Het enige verschil is dat ik dacht het betaald te kunnen gaan doen en ik nu een symbolische vrijwilligersvergoeding ontvang. 

 

Een donatie via Steungezin is aftrekbaar van de belastingen. Ze hebben namelijk een ANBI status. Je kiest zelf de wens die je wilt betalen en betaald deze volledig + €2 administratiekosten. Ook is er een mogelijkheid om een extra donatie te doen om het platform draaiende te houden via 'het strijkstokje'. 

 

Alle hulp is van harte welkom. Alle beetjes helpen, zeg ik altijd maar.