Boek als teambuildingsuitje een lachworkshop.

Betere wereld - duurzame spullen kopen


Sjaals uit Nepal (www.sjaal met verhaal.nl) >> Door het verkopen van sjaals wordt er werk gecreëerd voor vrouwen in Nepal en Thailand. De sjaals zijn hip & kleurrijk, handmade, fairmade & fairtrade.  

Crazy about chocolate (www.tonyschocolonely.com) >> Tony’s Chocolonely is ontstaan vanuit het tv-programma Keuringsdienst van Waarde. Ze werken elke dag heel hard om de chocoladewereld 100% slaafvrij te maken. 

VerdraaidGoed (www.verdraaidgoed.nl) >> VerdraaidGoed is dé partner voor zakelijke upcycling. Zij zetten waardeloos materiaal op een sociale manier weer om in nieuwe producten. Hun afval-innovaties dragen bij aan een circulaire economie, verkleinen de afvalberg en vergroten het bewustzijn rondom afval.

Productontwikkelaar, designer, fabrikant en groothandel ineen (www.handedby.nl) >> Handed By is hét leidende merk in handmade gevlochten manden, tassen en woonaccessoires gemaakt van materialen die het milieu zo min mogelijk belasten, zoals onder andere gerecycled plastic en bamboo.

Eerlijke en duurzame producten (www.discovered.us) >> Dé marktplaats voor unieke, handgemaakte producten van ver. Op Discovered koop je direct bij de makers (artisans) uit opkomende markten van over de hele wereld.

De leukste duurzame winkels (www.ecogoodies.nl) >> Shop je graag eerlijk en milieubewust? Bij EcoGoodies vind je een overzicht van de leukste duurzame en fair trade webwinkels, van biologische kinderkleding tot energiebesparende gadgets, en van gifvrije cosmetica tot de nieuwste fair fashion!

Andere winkels met duurzame (bio) producten; biologische stoffen & fournituren (www.www.sewnatural.eu/nl), duurzame kleding via Green Lilly (www.duurzamekleren.nl) of de webshop watMooi, pioneer in groene wasmiddelen (www.ecover.com), de Hennep winkel (www.hempie.nl) en de hennepshop (www.hempishop.nl), natuurtextiel winkel (www.obilot.nl), biologische kleding en meer (Gudrun Sjoden.com), verzamelplatform eerlijke & duurzame mode (Project Cece), ecoshop voor mode en biologische producten (Waschbär), biologische fairtrade kleding en textiel (Ecotex.nl), for a more ethical garment industry (https://www.fairwear.org/)

Bredase eco-fashion ontwerpster Rianne de Witte met haar eigen website shop.riannedewitte.com

Fairtrade groothandel (www.onlynatural.nl) >> Only Natural is de internationaal geregistreerde merknaam voor een productlijn gemaakt van natuurlijk papier, gerecycled en andere spannende materialen. 

Natuurpapier importeur & groothandel (www.olinopaperworks.com) >>  Handgemaakt natuurpapier uit o.a. Thailand, Nepal, Bhutan, Japan en India. Het papier is milieuvriendelijk, zuurvrij en biologisch afbreekbaar.  

Producten met een goed verhaal (www.returntosender.nl) >> Return to Sender verkoopt unieke producten die met liefde voor traditie en ambacht zijn gemaakt door vakmensen uit de armste gebieden van de wereld.

Fairtrade foto wenskaarten (www.fairmail.nl) >> De foto's op FairMail producten zijn genomen door Indiase, Marokkaanse en Peruaanse tieners. De tieners krijgen 50% van de winst van de verkoop van hun eigen foto's om hun huisvesting en onderwijs te financieren. 

Pure lifestyle producten (www.waarvandaan.nu) >> Fairtrade hangmatten met oosterse wijsheid, gerecyclede tassen uit Vietnam, verrassingspakketjes met superfoodrecepten en stoere meubels van natuurlijk en industrieel materiaal.

Stichting maMmi (www.stichtingmammi.nl) >> Helpt zieke kinderen en hun dierbaren gevoelens te uiten via creativiteit.

Modulaire telefoon met een duurzaam ontwerp (www.fairphone.com) >> Zij hebben‘s werelds eerste ethische, modulaire smartphone gemaakt. Een superieure telefoon en een eerlijke productieketen hoeven elkaar niet uit te sluiten.

Duurzame producten met korting (www.klooker.nl) >> Je wordt lid van Klooker (diverse abonnementsvormen) en zij attenderen jou via de mail op eerlijke en duurzame producten en regelen vaak een kennismakingskorting.

Eerlijk en duurzaam winkelen (eerlijkwinkelen.nl) >> Hun missie is om dat kleine aandeel te laten groeien en het grote publiek te laten zien dat eerlijk winkelen hip en leuk is. Dat het niet per se duurder hoeft te zijn en dat het steeds beter verkrijgbaar is.

Love Your Clothes (milieucentraal.nl) >> Draag jij het liefst mooie én duurzame kleding? De campagne Love Your Clothes laat zien hoe je zo lang mogelijk van kleren kunt genieten. Dat is goed voor mens en milieu want de productie van kleding heeft grote impact. Met de juiste zorg gaat je lievelingskleding langer mee, shop je slimmer en word je verliefd op je kledingkast.

Project Cece (projectcece.nl) >> Project Cece is de grootste verzamelwebsite voor duurzame en eerlijke kleding van Europa. Bij alle kleding is inzichtelijk weergegeven op welke manier het duurzaam is, welke keurmerken het heeft en wat het verhaal is achter de kleding. De duurzame keuze maken was nog nooit zo makkelijk!

Granny's Finest (grannysfinest.com) >> Granny’s Finest is een Slow Fashion Label dat een bijdrage levert aan de maatschappelijke participatie van ouderen. Al hun producten worden met de hand gemaakt van natuurlijke, hergebruikte en gecertificeerde materialen. Zo werken ze aan meer sociale cohesie, behoud van vakmanschap en een duurzame wereld.

LOXO (loxo.world) biedt een platform aan unieke producten van unieke ondernemers. Ze maken zich hard voor duurzaamheid. Bestel jouw duurzame, circulaire, gerecyclede, vegan, plantaardige en plastic-vrije producten. Of bestel bij sociale ondernemingen en steun met jouw aankoop een maatschappelijk doel.


Alle informatie op deze website is met de beste intenties verzameld. De Grow Stronger Academy stelt zich niet aansprakelijk voor eventuele negatieve gevolgen door het verkeerd interpreteren van tekst of het aangaan van "slecht" advies of kosten via een partij die op deze website gratis redactionele ruimte heeft gekregen. Mocht u niet tevreden zijn, laat ons dit weten, zodat we die informatie van deze website kunnen verwijderen. Bedankt!