Lichaam - beweging - Qigong


Qi gong (vereenvoudigd Chinees: 气功; traditioneel Chinees: 氣功; pinyin: qì gōng) (uitspraak: tsjie ghong) is een onderdeel van de Chinese leer, die men zich aanleert om de lichamelijke en geestelijke gezondheid te behouden en te verbeteren.

Qi-gong oefeningen zijn meestal opzichzelfstaande oefeningen waarbij men de lichaamsdelen volgens een voorgeschreven patroon beweegt, en deze bewegingen enige malen herhaalt, alvorens men naar een volgende beweging overstapt. Een qi-gong oefening kan ook statisch zijn, waarbij een staande of zittende houding langere tijd wordt aangehouden. Verder wordt de nadruk gelegd op ademhalingsoefeningen. Bron: Wikipedia.

 

Zhineng Qigong lessen / workshops (theresegodthelp.nl) >> 10 lessen voor €200*, locatie: Evertsoord in Limburg.

Qigong - balans, vitaliteit en souplesse (taichivitality.nl/qigong) >> In Venlo krijgt u voor €300,-* een heel jaar elke vrijdag les van 19.00 tot 20.00 uur. Locatie: Klooster Mariadal in 't Ven. Paul-Jan geeft de originele Tai Chi Chuan Yang Style en authen-tieke QiGong vormen. Dat is een compleet systeem van gezondheid-geneeskundig herstel bevordering-bewustwording-meditatie in beweging-self defense-energie opwekken en sturen. Verder probeert hij altijd de oefeningen zo te maken dat ze praktisch toe te passen zijn in je dagelijkse leven en ontdaan zijn van allerlei in de loop der tijd aangebrachte mystieke toestanden.

 

* = indicatie