(Om)scholing - wetenschap/techniek


De VPRO heeft in 2017 een interessante serie uitgezonden over diverse (wetenschappelijke) onderwerpen. 

Wil je deze serie (mind of the universe) zien? Klik hier. 

De serie wordt gehost door professor Robbert Dijkgraaf o.a. bekend door de Wereld Draait Door.

De DWDD University colleges van Robbert Dijkgraaf vind je hier.

 

Ook leuk! De site www.proefjes.nl >> Proefjes.nl is een website met eenvoudige proefjes om kinderen vanaf 8 jaar op een leuke manier kennis te laten maken met natuurkunde, scheikunde en biologie.

 

De Ontdekfabriek >> 

In en om een oude fabriek in Eindhoven beleef je fantastische avonturen. Je geniet van een gave speelfilm en je kunt volop spelen en uitvindingen bouwen. Binnen én (in de lente en zomer) buiten! Reserveren voor dit leuke gezinsuitje is niet nodig.

Ben je bijna jarig? Op de openingsdagen kun je een geweldig kinderfeest vieren! Op alle andere tijden kun je op reservering met je schoolklas, BSO of bedrijf een excursie of evenement op maat beleven in De Ontdekfabriek.

 

Jongeren boeien voor Bèta en techniek (betamentality.nl) 

Expertisecentrum Wetenschap & Technologie (iederkindeentalent.nl)

 

Eindhoven Maker Faire >> Pratende robots, knotsgekke voertuigen, tekenen met drawbots, urban mining, robots bouwen uit oude onderdelen, spraakmakende elektronica, kinetische kunst en een 3D scan maken van je eigen gezicht, het kan allemaal tijdens de Eindhoven Maker Faire in het Klokgebouw. De Eindhoven Maker Faire presenteert meer dan 200 nationale en internationale makers die op 29 en 30 september 2018 de nieuwste creatieve en technologische ontwikkelingen toonden.

 

Night of the Nerds (nightofthenerds.com) >> Night of the Nerds is hét event waar gepassioneerde nerds de allernieuwste ontwikkelingen in de wereld van innovatie, techniek en creativiteit tonen. Ruim 5.000 bezoekers komen op dinsdag 21 mei 2019 af op het bomvolle programma met bijna 100 activiteiten.

 

Mad Science Nederland (nederland.madscience.org) >> Lanceren kinderen de toekomst in door ze op jonge leeftijd te verbazen en te verwonderen met wetenschappelijke proeven en activiteiten.