(Om)scholing - bezield en van harte leven


De Leonardushoeve in Belfeld (Limburg) is al meer dan 25 jaar een plek voor iedereen die eraan wil werken om (weer) ten volle en van harte te leven. Bezield en van harte leven – dat is de diepe wens van veel mensen. We willen graag onszelf kunnen zijn, ons veilig voelen in ons leven en ons gezien en geliefd weten. Wat houdt ons tegen? We dragen allemaal oude pijn met ons mee, hebben ons ‘bewapend’ tegen het leven met overlevings- en afweermechanismen en hebben niet behulpzame of zelfs destructieve ideeën en overtuigingen. Zo lang we opgeslagen pijn en beperkingen met ons meedragen, kunnen ze op ieder moment aangetrild worden en blijft ‘voluit leven’ een schone wens. Het doel van de Leonardushoeve is om mensen in consulten, cursussen, training en opleiding te begeleiden bij het opruimen (transformeren) van deze beperkingen. Dan kan energie weer vrijelijk stromen, sta je in contact met wie je werkelijk bent en kun je gebruik maken van je volledige potentie. 

 

Levensschool

Op Landgoed de Leonardushoeve kan je terecht voor bewustzijnsgroei en persoonlijke ontwikkeling. Dat doen we door contact te maken met wie we wezenlijk zijn. We gaan ervan uit dat de mens niet alleen bestaat uit een persoonlijkheid, maar ook 'bezield' is. Vanuit het contact met je bezieling kun je zien en ervaren wat de zin en betekenis is van wat je tegenkomt in jouw leven. 

Je kunt bij ons allerlei cursussen en programma’s volgen. Dit cursusaanbod is voor mensen met allerlei levensvragen: een persoonlijke crisis, onverklaarbare angsten, een burn-out, hardnekkige patronen, oude trauma's die het dagelijks leven beïnvloeden, psychosomatische klachten. Maar ook als je even weg wilt uit de hectiek van de dag of inspiratie zoekt, kun je bij ons terecht. Het dagprogramma op Landgoed de Leonardushoeve geeft ruimte om naar binnen te gaan en om vanuit de verbinding met jezelf te handelen.

 

VITT therapie

VITT is een techniek waarmee transformaties op vele gebieden mogelijk zijn, waardoor je fysiek, emotioneel en mentaal kan herstellen (helen). In essentie is VITT werken met energie. Alles is energie, trilling. In ons menszijn komen verschillende energieën samen: de energieën die gekoppeld zijn aan ons fysieke lichaam (met alle biochemische, emotionele, mentale processen, zowel bewust als onbewust) en die van ons onstoffelijk lichaam, oftewel onze ziel. Wij zien de mens dus als een bezield wezen. Als je als mens in contact staat met je bezieling, dan zijn de dingen die je op je pad tegenkomt misschien niet altijd even gemakkelijk, maar je kunt er wel de zin van ervaren. Zonder het contact met je bezieling lijken veel zaken zinloos, pijnlijk of problematisch.