Freedom Unlocked, Kim De Graeve

Gepubliceerd op 4 december 2023 om 16:28
Wolf in vrijheid

Enkele jaren geleden, tijdens haar online opleiding bij Marie Forleo, kwam de Belgische onderneemster Kim de Graeve in contact met verschillende Hollandse onderneemsters zoals Simone Levie en Dolly Heuveling. Sinds kort is Kim's boek 'Freedom Unlocked' uit en de verkoop ging als een malle, omdat ik ontzettend houd van lezen heb ik meteen haar boek besteld. Het boek is erg zwaar (qua gewicht), maar ziet er prachtig uit en leest lekker weg. Maar hoe mooi ook de 'looks' zijn, het gaat natuurlijk om de inhoud :-)

Volg je verlangen

Het veranderen van je leven begint met het nemen van een besluit staat er te lezen in het eerste hoofdstuk. De waarheid is nooit zwart of wit. Tenzij je beslist dat het jouw waarheid is.

We zien alleen wat we willen zien. De enige manier om meer te zien, is door oprecht nieuwsgierig te zijn, door zonder oordeel te luisteren naar de ander en die oprecht te begrijpen.

 

Kim heeft haar passief inkomen (geld verdienen door o.a. het online verkopen van cursussen, te investeren op de vastgoedmarkt, het kopen van aandelen, edelmetalen en crypto) en daarmee een zorgeloos leven op financieel gebied bereikt door:

 • Te durven dromen
 • Doelen te stellen
 • Stil te staan bij wat ze echt wilde
 • Altijd in beweging te blijven, ook al wist ze niet altijd waarnaartoe
 • Niet op te geven, ook al was het soms moeilijk

 

Volg je verlangen, verzet je er niet tegen. Omarm het onbekende. Stel jezelf de vraag: Wat hangt over het realiseren van jou verlangen? Er zullen dingen mislukken en daar leer je van. Je bent zelf geen mislukking. Blijf proberen, blijf leren, ga door en houdt vol.

 

We hebben 6 basisnoden: Groei, bijdrage, liefde, erkenning, zekerheid (veiligheid) en spanning. Als één van die behoeftes niet positief wordt ingevuld, voel je je niet voldaan. Ook niet als je reeds financieel vrij bent. Denk 'out of the box'. Je droomleven hoeft niet realistisch te zijn. De weg ernaartoe maakt het realistisch. Note: We worden beïnvloed door onze culturele en maatschappelijke omgeving.

Geloof

Kim's definitie van succes: Een leven leiden dat voelt als spelen terwijl tijd, geld en energie zich in overvloed aanbieden, omdat je je talent inzet voor wat er echt toe doet, voor jezelf en de wereld.

Zeg zonder schroom 'ik geef mezelf de volledige toestemming om rijk te worden'. Voelt 't vreemd of ongelovig? Blijf het herhalen, totdat je het gelooft en het bewijs volgt.

5 Type vragen

Stel vragen, vragen en nog eens vragen. Kim hanteert 5 categorieën:

 1. Inzichtelijke vragen 
 2. Verdiepende vragen
 3. Vragen die emoties oproepen
 4. Vragen die veiligheid bieden
 5. En uitvoerende vragen

Note: Het type vraag waar je de meeste weerstand op voelt, biedt de meeste kans op groei.

 

Inzichtelijk vragen geven je meer inzicht in patronen, zoals;

 • Voor wie doe je zo hard je best?
 • Door wie wil je precies gezien worden?
 • Moet het echt zo snel en waarom?

Note: Je eerste antwoord is het juiste.

 

Verdiepende vragen gaan over wat jij jezelf vertelt / voor houdt, zoals:

 • Wat is de onderliggende overtuiging?
 • Wat geloof je nog over jezelf wat je wilt loslaten?

Extra vragen:

 • Wat wil je zo graag bereiken door zo hard je best te doen?
 • Wat wil je bereiken door zo snel te gaan?
 • Wat is het voordeel van deze overtuiging?

Zodra je jouw overtuiging in de ogen durft te kijken en accepteert (door er oké mee te zijn) laat de overtuiging jou los. Deze lost op, soms snel, soms langzaam

 

Vragen die emoties oproepen. Wat kost het je als je deze blijft geloven? >> De volgende vragen omdenken:

 • Wat moet ik nu? >> Waartoe nodigt het leven mij uit? 
 • Hoe kan ik nu verder? >> Waar kan ik vandaag mensen mee helpen?
 • Wat gaan anderen van mij denken? >> Wat gaat voor mij ontzettend makkelijk (maar is het niet)? Waardoor ik anderen tekort doe, door mezelf niet te laten zien? 
 • Waarom ik? >> waar maak ik het onnodig moeilijk voor mezelf?
 • Supervraag (extra hulplijn vraag): Wat zou .... hiervan zeggen? En op de  ... kan je bijvoorbeeld een naam invullen van iemand die je hebt verloren en jou kan helpen om je kracht te ontgrendelen. + Is jouw overtuiging waar? Op welke manier dient deze overtuiging mij? Handel ik uit angst of vertrouwen?

 

Vragen die veiligheid bieden. Denk dan aan: Wat is veiligheid voor jou? Waar voel jij je prettig bij?

En uitvoerende vragen kunnen zijn: Hoe ziet je droomleven eruit en hoeveel kost dit per maand? Waarom dit droomleven? Welke kleine stap kan ik vandaag zetten in de richting van mijn dromen?

 

Albert Einstein: '1 van de grootste uitvindingen van de mensheid is de samengestelde interest'. 

Jouw talent

Gebruik jouw talenten en interesses om je verlangens waar te maken. Zodat 't niet voelt als werken. Focus je op jouw eigen krachten en niet die van een ander. Blijf zo dicht mogelijk bij je talent, zodat 't een exclusieve aangelegenheid wordt. Draag zoveel mogelijk bij aan de wereld.

Inflatie zorgt ervoor dat je zuurverdiende / gespaarde geld minder waard wordt.

Omarm falen

Een leven dat bij je past creëer je niet in de toekomst. Dat doe je nu. Om succes te boeken, zul je bereid moeten zijn te falen. Kim adviseert op 'meerdere' paarden te wedden, zoals geld op de bank, crypto's, goud en zilver.

Het onbekende

Leergierigheid is kiezen voor frictie, het oncomfortabele, het onbekende. Er zit een angstgevoel op onze eigen levenskracht.

Energie

Slechts weinig mensen voelen wat ze waard zijn. Stel je open, kijk, voel en luister naar je energie. Word je volledig bewust van je eigen waarde en je droomleven lacht je toe. Energie is alles en alles om ons heen heeft energie. Energie wekt energie op.

Ideale leven

Koppel je (passieve)inkomsten aan je talent. Doe 1 à 3 belangrijke taken per dag die je dichter bij jouw ideale leven brengen. Stel jezelf de vraag waar je je tijd, je energie en je geld het best besteedt in het leven dat je voor jezelf wilt opbouwen. De overige taken schrap je, deel je anders in, besteed je uit of beperk je.

Verbinding

Robert Kiyosaki: "Als je ontdekt dat jij het probleem bent, kun je veranderen. Leer en wordt wijzer. Stop met het wijzen naar anderen voor je eigen problemen".

In dit laatste hoofdstuk gaat Kim dieper in op de zes basisnoden.

 

Verbinding met jezelf bestaat uit het ontvangen en omarmen van alles wat is, uit het creëeren van een missie die groter is dan jezelf, met al je talenten en ervaringen, en waarmee je een absolute bijdrage levert aan de wereld.