Rijke pa, arme pa

Gepubliceerd op 3 mei 2020 om 09:03

Sinds een aantal maanden zijn mijn partner en ik beide geïntresseerd om van ons geld, meer geld te maken. We lezen boeken en online blogs. We luisteren podcasts en mijn vriend is naar een bijeenkomst van FIRE geweest in Amsterdam begin dit jaar. Het boek rijke pa, arme pa (351 blz. een enorme dikke pil) heb ik binnen 2 weken uitgelezen. Ik vond het bere interessant. Mijn partner is ondertussen de Engelstalige 'Your money or your life' aan het lezen. 

 

Volgens Robert T. Kiyosaki moet je investeren in activa. Onder activa verstaat hij:

  1. Bedrijven waarbij zijn aanwezigheid niet nodig is.
  2. Aandelen.
  3. Obligaties.
  4. Inkomengenererend onroerend goed.
  5. Waardepapieren (schuldpapieren).
  6. Royalty's van intellectueel eigendom, zoals muziek, teksten en patenten.
  7. Al het andere dat waarde heeft, inkomen produceert of in waarde stijgt, en waar al een markt voor is.

 

Het boek leest makkelijk weg en bevat veel waargebeurde voorbeelden. Robert is afkomstig uit Hawaï en zijn levensverhaal speelt voornamelijk in Amerika af. Daar zijn de regels op verschillende vlakken anders waardoor niet alles toepasbaar is hier in Nederland. 

 

Dit boek over persoonlijke financiële ontwikkeling is zeker de moeite waard als je overweegt je financiële leven anders in te gaan richten. Als je een chicken little bent, zoals Robert het noemt oftewel een bange schijterd, dan hoef je dit boek niet te lezen, want het vraagt een andere manier van denken en een nieuwe manier van handelen. En daar horen fouten maken bij, want daar leer je van.

 

Succes op jouw levensreis naar meer financiële onafhankelijkheid.

Liefs, Marjolein

 

P.s.: Je leven veranderen? Doet het nu! Het is altijd het juiste moment.