Beziel je leven

Gepubliceerd op 31 juli 2022 om 01:07
negen principes over manifesteren

Het boek 'beziel je leven' van Dr. Wayne Dyer gaat over manifesteren. In zijn boek deelt hij zijn negen spirituele principes om alles uit het leven te halen wat erin zit. Manifesteren is de kunst datgene tot jezelf te brengen wat al in je zit.

Hemel op Aarde is een keuze die je moet maken en niet een plaats die je moet vinden.

Gedachtekracht

De wereld van de geest van waaruit alle materie is afgeleid en de wereld van materie vormen letterlijk één harmonieus geheel. Zij staan los van elkaar maar gaan altijd samen, net als de piek en het dal van de golf, die los van elkaar staan en toch een onafscheidelijk geheel vormen. Om dit in perspectief te brengen, moet je manifestatie beschouwen als niets meer dan het omvormen van golven mogelijkheden in deeltjes realiteit. Dit proces van omvorming vereist energie. Deze energie is onzichtbaar maar altijd in alles aanwezig, ook in ons. Jouw gedachten en visualisering vormen de bron van manifestatie. Deze energie moet je activeren en voor je laten werken. 

 

Er bevindt zich een macht in jou waardoor je een gedachte of beeld vorm kunt geven. Deze macht van het mentale beeld is de energie van aantrekkingskracht die zich in alle scheppingsprocessen bevindt. Bovendien is zij identiek aan de aantrekkingskracht. Deze macht is de ware essentie van het leven.

 

Onze scheppingsmacht bestaat uit de mogelijkheid de energie van onze gedachten om te zetten in een nieuw gematerialiseerde vorm. Het gevolg hiervan is manifestatie. Je maakt een zo nauwkeurig mogelijke voorstelling van jouw verlangen, alsof het reeds volbracht is,  en legt hier je volledige vertrouwen in.

No revenge

Belangrijk! Je losmaken van vroegere kwetsingen. De pijnlijke gebeurtenissen in ons leven vormen een vlot dat je gebruikt om de rivier over te steken. Je moet alleen niet vergeten er aan de andere kant af te stappen. Vergeef jezelf. Zin niet op wraak op anderen. Ga voor een liefdevolle houding en vergiffenis.

 

Onvoorwaardelijke liefde is het ervaren van de harmonie van het leven, is de macht achter de schepping. Zij leidt al onze natuurlijke wetten. Het gaat zo diep(gaand) dat ons gewone zelf dit niet kan activeren. Je kunt deze liefde voorstellen als een trilling die gedachtevormen in de geest omzet in een materiële uiting. Wil je de overgang maken van iemand die neemt wat het leven brengt naar iemand die in samenwerking met de universele energie van onvoorwaardelijke liefde medeschepper wordt? Zo ja, sta dan geen beoordelende of kritische gedachten toe. 

 

Onvoorwaardelijke liefde is een voorwaarde van het manifestatieproces. Wordt een onvoorwaardelijk liefhebbende waarnemer i.p.v. een ego gerichte deelnemer. Het leven stroomt met de vrijheid van onvoorwaardelijke liefde. We bezitten allemaal de onvoorwaardelijke vrijheid te denken wat we willen denken. 

Lotsbestemming

De opvatting dat je weg al is uitgestippeld is een hallucinatie. Je manifesteert je eigen lotsbestemming. Manifesteren en mediteren kunnen niet van elkaar gescheiden worden. "Magische" meditatie woorden zijn 'aaah' en 'ohm'. Met oneindig geduld, bereik je vrede en vrede is waar verlichting om draait.

 

Rumi: "Treur niet om wat niet komt. Sommige dingen die niet gebeuren, weerhouden rampen".

 

Obstakels van dankbaarheid: tekortkomingen opsporen, klagen, en wat je hebt als vanzelfsprekend beschouwen. Hoe overwin je deze obstakels? Door; Liefde op te sporen, klaag niet en verklaar niet, wees alert en in volle waardering voor alles en iedereen.

De negen principes

1e Principe: Bewust worden van je hoogste zelf.  Innerlijk bezit je de Goddelijke capaciteit om alles wat je nodig hebt en verlangt, te manifesteren en aan te trekken.

2e Principe: Vertrouwen in jezelf is vertrouwen in de wijsheid die jou heeft geschapen.

3e Principe: Je bent geen organisme in een omgeving, je bent een omgevingsorganisme. Er is geen verschil tussen jou en jouw omgeving. Jouw omgeving  = jou.

4e Principe: Wat je verlangt, kan je tot jezelf aantrekken. Het vermogen om voorwerpen aan te trekken ligt in jezelf.

5e Principe: Je waardigheid tot ontvangen eren. Jij bent overvloed waardig.

6e Principe: Je met onvoorwaardelijke liefde in verbinding stellen met de Goddelijke bron. Het ervaren van de harmonie van het leven.

7e Principe: Mediteren bij het geluid van de schepping. Gebruik de klanken 'aaah' en 'ohm'.

8e Principe: Je geduldig losmaken van de uitkomst. Stel je een intelligentie in dit universum voor die niet over een individuele persoonlijkheid beschikt.

9e Principe: Met dankbaarheid en goedgeefsheid reageren op je manifestaties.

 

In ieder van ons schuilt een kanjer, maar feitelijk ben je al die kanjer. De negen principes zorgen ervoor dat je jezelf upgrade naar het volgende level. Er zal een verschuiving ontstaan die ervoor zorgt dat je krijgt wat je graag wilt / nodig hebt. De reis is het doel, dus doe het rustig aan en geniet ervan. 

Liefs, Marjolein

 

P.s.: Wanneer start jij met het toepassen van de negen principes? Nu, dus. Het is altijd het juiste moment. Start vandaag nog.