Schijt aan de ratrace, Kim De Graeve

Gepubliceerd op 29 september 2023 om 16:36
Rat

Doordat ik mezelf had opgegeven voor 'launch your dreams' kreeg ik ook een mail om gratis mee te doen aan de driedaagse 'schijt aan de ratrace' + vierde dag bonus 'vind je supertalent'. Daar heb ik me meteen voor opgegeven. Vervolgens kon ik een "geheime" podcast (geheime podcast - Kim De Graeve) luisteren waarin ze vertelt dat je het meeste resultaat haalt als je je 200% inzet en ook echt komt opdagen tijdens de live bijeenkomsten van 'schijt aan de ratrace'. 

Eerste dag

Je kreeg antwoord op:

 • Wat moet je precies in gedachten houden als je wilt bouwen naar je ideale leven?
 • Hoe bereken je het geld wat je nodig hebt voor een ideaal leven?
 • Hoe trek je je droomleven tot in de details aan?
 • Waarom vinden we het zo moeilijk om te bedenken wat we willen?

 

Belgische Kim doet me denken aan de Nederlandse Simone Levie. Beide dames helpen mensen en/of ondernemers om hun doelen te verwezenlijken. Dit doen ze door te vertellen over hun eigen leven en oefeningen te geven waarmee je meer helderheid krijgt. Kim geeft al eerlijk in het begin aan dat er een upsell (achterliggende verkoopstrategie) zit aan deze training, namelijk: Haar inschakelen voor coaching. Hiervoor vraagt ze € 5.750 excl. BTW

Tweede dag

De volgende vragen kwamen aan de orde:

 • Waarom is het zo moeilijk om oplossingen te bedenken (creativiteit) en middelen (bijv. geld) te vinden voor ons ideale leven?
 • Hoe kunnen overtuigingen je hinderen?
 • Hoe draai je het om?
 • Intuïtie en potentie raadplegen, hoe doe je dat?
 • Wat moet je doen als je op korte termijn niet meer naar prijzen wilt kijken? En je gewoon wilt genieten?
 • Potentie en intuïtie en hoe dat ervoor zorgt dat je geld kan aantrekken voor je ideale leven
 • De grote valkuilen op basis van geld vinden voor je ideale leven

 

Geadviseerd wordt om de gratis '6 human needs test' van SF Walker te doen. Deze vind je HIER. Je krijgt een waslijst aan vragen waar je 'ja, nee of gedeeltelijk' op antwoord. Alles in het Engels en er zitten best wel moeilijke woorden tussen. Ik heb soms een vertaalprogramma moeten gebruiken. Geen idee wat ik nu met de uitkomsten moet doen. Hopelijk meer info op dag drie.

Derde dag

Kim heeft het gehad over:

 • Wat zijn je basisnoden en hoe kan je ze inzetten om je ideale leven te creëren.

Je ideale leven bouwen is eigenlijk een puzzel, van je basisnoden, je verlangens, je gedachten en je talenten. Daarna maak je een 'hoe dan' plan op en voor je het weet 'ben je er'. 

Vierde (bonus)dag - Wat is je talent?

Talent heeft iedereen, is vanzelfsprekend, is aangeboren, is geen beroep of functie, het geeft energie en kost geen energie. Door 100% bij te dragen vanuit je supertalent vervul je al je basisnoden positief. Jouw manier is de allerbeste manier en mensen zullen je er met plezier stevig voor betalen, want dit kunnen ze nergens anders vinden.

 

Maak een lijstje met alle mensen in jouw leven en verdeel ze in 3 categorieën op basis van hun carrière, energie, hun humeur/gedrag en hun relatie met jou:

 1. Mensen die een positieve invloed op je hebben.
 2. Mensen die neutraal zijn in jouw leven.
 3. Mensen die een negatieve invloed hebben op wie je bent.

Wees eerlijk naar jezelf en de uitkomst van het lijstje. Kies voor de mensen die een positieve invloed hebben. Hoe vind je mensen die een positieve invloed op je hebben? Door zelf een positief persoon te zijn! Je energie trekt dezelfde mensen aan. Geef wat je ontvangen wilt.

 

Bij je supertalent kijk je naar wat je als kind vaak deed, welk verband het heeft met wat je nog steeds doet in het dagelijkse leven en wat de onderliggende talenten kunnen zijn die steeds opnieuw terugkomen in verschillende fases in je leven. 

 

Als ik naar mezelf kijk, dan help ik graag mensen. Ik ben best wel behulpzaam en het geeft me een goed gevoel. Iedereen heeft een supertalent, met daaronder nog een aantal talenten en daaronder weer kwaliteiten. Mijn supertalent is genieten van het leven, ha ha. Nieuwe dingen doen die zowel interessant zijn als spannend. Hard werken als het moet en relaxen als het kan. Lekker bezig zijn, geld laten rollen, persoonlijke ontwikkeling en boeken lezen. Is mijn supertalent: Het leven onderzoeken? Ik ben filosofisch ingesteld. Vind het reuze-interessant om te zien hoe mensen sommige zaken aanpakken en heb een zwak voor sterke vrouwen.