Train je financieel vrije mindset, Kim De Graeve

Gepubliceerd op 3 oktober 2023 om 21:34
Kim op het podium

Naar aanleiding van mijn enthousiaste aankoop van een boekpakket met daarin 5 'Freedom Unlocked' boeken kreeg ik diverse gratis bonussen waaronder de 'train je financieel vrije mindset' challenge. De eerste mail heet toepasselijk 'je eerste opdracht'. Er zat een werkboek 'train je financieel vrije mindset' bij en een korte audio. 

Werkboek

In het werkboek start je met een eerste analyse die bestaat uit het beantwoorden van 6 vragen en het inkleuren van een wheel of life. Daarna krijg je een aantal simpele dagtaken + huiswerk opdracht die je elke avond voor het slapengaan moet maken. Het onderwerp ligt vooral bij het beschrijven en uitvoeren van kleine taken in het kader van 'vele kleine stappen, vormen samen één grote stap'. De huiswerk-opdracht noteer je in een reflectieverslag die bestaat uit het beantwoorden van vier vragen. Ook is er een eindevaluatie waarbij je weer het wheel of life inkleurt en een aantal vragen beantwoord. In het slot gedeelte word het 4 maanden durende traject 'Freedom Unlocked' gepromoot.

Eerste mail

De mail bevatte twee oefeningen: 

Oefening 1: Als er voldoende tijd, energie en geld zou zijn? Hoe zou je leven er dan uitzien, maar sterker nog, hoe zou die ene dag in dat leven er dan uitzien? Op basis daarvan ga je 3 belangrijke kleine dingen kiezen die je dichter brengen bij dat leven. Belangrijk: NIET MEER DAN 3 en GEEN ONHAALBARE TAKEN. Het is namelijk zo dat onhaalbare dromen moeten worden opgesplitst in haalbare stukken, dat betekent dat ze AF moeten zijn die dag. Zodat je vervuld kunt gaan slapen. We werken niet met ellenlange 'to-do's'. Dit doe je elke dag, dat kan betekenen dat het meerdere dagen na elkaar hetzelfde is 'bijv. 2 km lopen?'. 

Oefening 2: Je gaat elke dag 15 min. naar buiten om te wandelen, zonder telefoon of muziek. 

Oeps

Ik kreeg zoveel mails van het team van Kim De Graeve dat ik (dacht) mezelf had uitgeschreven (te hebben voor de nieuwsbrief), maar blijkbaar per ongeluk ook meteen voor de 'train je financieel vrije mindset' challenge. Ik heb het team toen gemaild en kreeg netjes een bericht terug dat ze mij weer aangemeld hadden. Alleen stond de challenge even 'on hold' i.v.m. de workshop 'Launch your Dreams'. Na de workshop heb ik geen mails meer ontvangen en dat was voor mij ook oké. Even rust in de mailbox, ha ha.