Think, think, think and never grow rich

Gepubliceerd op 23 september 2020 om 12:09
Goed idee in je hoofd

Ik ben bezig om online het Engelstalige e-book ‘Think and grow rich for women’ te lezen. Het is een soort van vrouwelijke vertaling van het boek  ‘Think and grow rich’ van Napoleon Hill. Het is zeer interessant, maar ik bemerk dat ik liever offline lees, dan online. Hierdoor wil het niet echt vlotten met het lezen van het boek. Ik ben voornemens om, als ik het boek straks uit heb, een review te schrijven (lees 'm hier).

 

Begin gewoon

Het is me opgevallen dat in diverse cursussen, blogs en interviews er altijd maar weer wordt gesproken over hoe belangrijk het is om actie te ondernemen. Om te starten met iets, ook al heb je nog niet van begin tot het eind alles in beeld. Ik bemerk bij mezelf ook dit euvel. Ik wil graag eerst alles helder hebben en daarna aan de slag gaan. Simone Levie (Nederlandse online ondernemer) heeft zelfs als slogan ‘Start before you’re ready’ en Marie Forleo (Amerikaanse online ondernemer) heeft het volgende op haar website staan; You don’t have to get it perfect. You just have to get it going.

 

Ja, maar …

Ik denk dat de meeste plannen blijven hangen op het denkgedeelte. Je denkt bijvoorbeeld dat iets moeilijk is, lang gaat duren of te duur is. Dat je iets niet kunt, te ver weg is of anderen zeggen dat het niet gaat lukken. Behalve dat je jezelf voor de gek houdt, laat je je ook nog eens door anderen beïnvloeden. Het leven is soms al lastig genoeg, maar als je niet gesteund wordt dan kan het nog lastiger zijn. Het is dan ook belangrijk om je te omringen met mensen die je willen helpen. Al is het maar met meedenken, iets kleins voor je doen of je gewoonweg steunen.

 

Slimme zet?

Die Marjolein heeft makkelijk kletsen, maar ik zit in hele andere omstandigheden dan zij. Ja, dat kan. We hebben allemaal ons eigen pad te bewandelen. Een pad met positieve en negatieve ervaringen, maar zonder tegenspoed, geen voorspoed. Zonder falen, geen kansen. Als je iets gaat ondernemen, dan zijn er 100.000 mogelijkheden en altijd pas achteraf zal je te weten komen of iets wel of geen slimme zet was. Maar door iets niet te doen verkijk je de kans op slagen en sta je stil in het leven. Als je het niet probeert weet je nooit of het een succes had kunnen worden.

 

Ik geloof dat de kans dat je plotsklaps rijk wordt zo klein is, dat je beter het heft in eigen handen kunt nemen. Ze zeggen vaak: “Begin met kleine stapjes”. Dat is ook mijn advies. Begin met iets wat je makkelijk kunt (realiseren).

 

Liefs, Marjolein

P.s.: Stop met denken. Start met doen. Gooi nu het roer om! Het is altijd het juiste moment.