Think and grow rich for women

Gepubliceerd op 28 februari 2021 om 22:29
Gouden muntstukken

Na meerdere keren iets gelezen te hebben over het boek 'Think and grow rich' van Napoleon Hill is het boek op mijn wensenlijst terecht gekomen. Bij toeval kwam ik erachter dat er een "vrouwen" versie was. Het inspireerde mij om de digitale, Engelse versie aan te schaffen. Ik heb het boek gelezen via de Kobo desktop versie. Ik ben erachter gekomen dat dit voor mij niet werkt. Ik heb er maanden over gedaan om het boek te lezen, omdat ik het liefst een "ouderwets" papieren boek lees en niet via een scherm.

Napoleon Hill 

Omdat ik het originele boek nooit heb gelezen kan ik het niet vergelijken met elkaar. Ik begrijp wel dat de hoofdlijnen hetzelfde zijn. Dit 'for women' boek was ook meteen de nieuwste versie van het boek. Dat sprak mij ook aan, omdat het origineel van 1937 is en er natuurlijk inmiddels van alles veranderd is. 

 

De hoofdstukken uit het boek

1. Burning desire

2. Faith

3. Autosuggestion

4. Specialized knowledge

5. Imagination

6. Organized planning

7. Decision

8. Persistence

9. Power of the mastermind

10. The mystery of sex transmutation

11. The subconscious mind

12. The brain

13. The sixth sense

14. How to outwit the six ghosts of fear

15. One big life

 

Herkenbaar

Terwijl ik me door het boek heen ploeterde kwam ik regelmatig stukken tegen die mij zeer bekend voorkwamen. Bijvoorbeeld een stuk over het boek 'the Secret'. Ik denk dat veel huidige schrijvers stukken uit dit boek hebben gekozen om die vervolgens helemaal uit te diepen, maar natuurlijk ook met hun eigen sausje eroverheen. Ze verzinnen dan een andere titel erbij en voor het publiek van nu is het dan weer als nieuw. Slim!

 

Het boek is zeker de moeite waard, maar ik zou wel voor een Nederlandse vertaling gaan, omdat dit (neem ik aan) makkelijker leest en dus sneller. 

Liefs, Marjolein

 

P.s.: Gooi nu het roer om! Het is altijd het juiste moment.