Everybody wants to be somebody

Gepubliceerd op 24 april 2020 om 11:42

Ik heb regelmatig liedjes in mijn hoofd en vaak komen de teksten van deze liedjes overheen met de situatie waarin ik me op dat moment bevind. Ik heb geprobeerd er één te doorgronden. Hieronder het resultaat. Misschien volgen er meer...


De regel ‘Everybody wants to be somebody’ uit een liedje zweefde langzaam en een tikkeltje treurig als een dramatische melodie door mijn hoofd. Wat het betekende? .....

Ik was in de keuken aan het koken en mijn gedachte ging naar de schrijfster, van de Harry Potter reeks, J.K. Rowling. Hoe ’t haar was gelukt na een lange rij van teleurstellingen, bloed, zweet en tranen om een boekenserie te schrijven die zo beroemd is geworden dat zelfs een pretpark in Amerika een thema onderdeel Harry Potter heeft gemaakt. Zo cool!

Tja, ik vind het dus stoer. Waarom? ....

Dat andere mensen jouw werk zo tof vinden dat ze er van alles en nog wat mee doen. Zou zoiets in overleg gaan? Of wordt haar idee door anderen uitgemolken? Geen idee.

De meeste mensen, denk ik, willen gezien, gehoord en van gehouden worden. Door een wezenlijk verschil te maken, klein of groot, van mantelzorg tot ruimhartige miljardair hoopt diegene het verschil te kunnen maken voor iemand anders. En dat dit mogelijk door anderen opgemerkt wordt is fijn. Al is het maar met een dankjewel of beleefd schouderklopje. Het zou zo ook maar eens kunnen dat je gevraagd wordt voor een Ted Talk, het schrijven van jouw biografie of op de cover van een magazine komt.

Vast niet iedereen heeft één van deze innerlijke wensen (om gezien, gehoord en/of van gehouden te worden), maar zeker een aantal wel. Doordat men deze wens heeft. Kunnen er grote daden ontstaan, positief als ook negatief. En wat dan van diegene die niet willen opvallen, maar door bijzondere omstandigheden dit toch “gratis” krijgen? Zijn ze er wel blij mee of juist niet? Krijgt je leven een positieve of juist negatieve wending? Door een prestatie waarvan je niet wist dat er zoveel mensen überhaupt belangstelling voor blijken te hebben.

Ikzelf kijk soms vol verbazing naar mensen die bekend worden, maar hier ogenschijnlijk niks voor gedaan hebben. Is het echt zo? Of schuilt er een “onzichtbaar” verhaal achter? Wat naar alle waarschijnlijkheid heel aannemelijk is, want dat iemand iets voor niks krijgt is niet mogelijk. Er heeft altijd een gebeurtenis plaats gevonden. Hoe klein ook. Waardoor iemand de kans heeft gekregen te schitteren.

Sinds enige tijd ben ik op vrijwillige basis verbonden aan een stichting die mensen in armoede helpt. Zij kunnen gratis & anoniem een profiel aanmaken en daarmee wensen plaatsen. Een donateur kan deze wens betalen. Iedereen blij. Geweldig toch!

Meer informatie over deze stichting op: www.steungezin.nl

En nu op het einde van dit korte verhaal besef ik me opeens dat het ritme van de zin ‘Everybody wants to be somebody’ heel levendig, vrolijk en swingend is geworden. Ik heb een pracht leven en ben daar heel blij mee en dankbaar voor.

 

Geschreven door: Marjolein Wagener

Rating: 0 sterren
0 stemmen