Boek als teambuildingsuitje een lachworkshop.

Betere wereld - spullen hergebruiken


Kleding- en speelgoedbeurs Venlo (www.venlokids.nl) >> Je kunt hier jouw eigen spullen laten verkopen. Je ontvangt 70% van de opbrengst van jouw spullen.

Weggooien? Mooi niet! (www.repaircafe.org) >> Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren.

VerdraaidGoed (www.verdraaidgoed.nl) >> VerdraaidGoed is dé partner voor zakelijke upcycling. Zij zetten waardeloos materiaal op een sociale manier weer om in nieuwe producten. Hun afval-innovaties dragen bij aan een circulaire economie, verkleinen de afvalberg en vergroten het bewustzijn rondom afval.

Productontwikkelaar, designer, fabrikant en groothandel ineen (www.handedby.nl) >> Handed By is hét leidende merk in handmade gevlochten manden, tassen en woonaccessoires gemaakt van materialen die het milieu zo min mogelijk belasten, zoals onder andere gerecycled plastic en bamboo.

Pure lifestyle producten (www.waarvandaan.nu) >> Gerecyclede tassen uit Vietnam.

ANWB kinderfietsenplan (www.anwb.nl) >> Voor het ANWB Kinderfietsenplan zoeken zij heel veel (kinder)fietsen. Daarbij kunnen ze alle hulp goed gebruiken. Heb je een (kinder)fiets over en maak je graag een kind blij? Lever hem in! Start hier.

Kraampakket (www.stichtingbabyhope.org) >> Heb je spullen uit jouw kraampakket over? Stichting Baby Hope zamelt deze kraammaterialen in voor kraamprojecten in Afrika, India, Zuid-Amerika en Oost-Europa. Klik hier voor de inzamelpunten. 

In het buitenland oude mobiele telefoons verzamelen (www.closingtheloop.eu) >> experienced partner for mobile phone life cycle sustainability.

Dé circulaire shop voor consument & bedrijfsleven (loopedgoods.com) >>  De producten dragen bij aan een circulaire samenleving: ze zijn gemaakt van restmateriaal of zetten aan tot een duurzame levensstijl.

Jouw spullen een nieuw leven (www.spullenschenken.nl) >> Kunnen vrienden en familie jouw spullen niet gebruiken, maar is het nog te goed voor het grof vuil, dan is het schenken aan een goed doel een mooie tussenstap! 
Op deze website kun je snel bekijken welke goede doelen bij jou in de buurt je blij kunt maken met jouw (tweedehands) spullen.

Kringloop Het Goed (hetgoed.nl) >> De missie van Het Goed is werk maken van hergebruik en werk maken van werkgelegenheid. Dit bereiken ze door gebruikte spullen een tweede leven te geven. Alle gebruikte spullen die dagelijks bij hun kringloopwaren-huizen binnenkomen, sorteren ze zorgvuldig. Het gaat om producten als kleding, dekens, schoenen, huisraad, meubels, fietsen, speelgoed, boeken en elektronica.

Overzicht met alle kringloopwinkels (allekringloopwinkels.nl) 

Tweedehands merkkleding in- en verkoop websites >> mijnesjouwes.nl, overenweer.eu, secondlifestyle.nl en appelenei.nl

Vind markten met tweedehands spullen bij jou in de buurt >> Meuk is leuk

Stichting Boeken Steunen Mensen (boekensteunenmensen.nl) >> Doneer oude boeken of koop oude boeken tijdens de boekenbeurzen. Er is tegenwoordig ook een online verkoop via www.boekwinkeltjes.nl/v/boekenbeursvenlo De opbrengst gaat naar particuliere projecten die zich inzetten voor de medemens. 

Alle informatie op deze website is met de beste intenties verzameld. De Grow Stronger Academy stelt zich niet aansprakelijk voor eventuele negatieve gevolgen door het verkeerd interpreteren van tekst of het aangaan van "slecht" advies of kosten via een partij die op deze website gratis redactionele ruimte heeft gekregen. Mocht u niet tevreden zijn, laat ons dit weten, zodat we die informatie van deze website kunnen verwijderen. Bedankt!