Stap 7 - Happy


Stap 7

 

Allemaal deelnemen aan de app ‘Happy We’ en geluksmomenten delen binnen onze eigen groep als deze voorvallen. Maak een overzicht van alles waar je blij van wordt.

 

Happy

 

Positief denken heeft een grote invloed op jezelf. Natuurlijk helpt het ook als je in jouw omgeving geconfronteerd wordt met geluk. Ook al is het geluk van anderen. De app ‘Happy We’ is daar uitstekend voor geschikt. Elke groep van 8 maakt een eigen groep aan en stuurt elkaar regelmatig een positief bericht via deze app. Tijdens het jaar worden leuke verhalen, grappige voorvallen en gekke quotes met elkaar gedeeld. Af en toe ook iets serieus als het nodig is, maar bijvoorbeeld ook een mooie foto van een zelfgemaakt object. Eigenlijk mag alles, want iedereen heeft een eigen interpretatie van ‘positieve berichten delen’.

 

Maak een overzicht van alles waar je blij van wordt. Dit overzicht kan een lijst zijn of een collage. Hang of plak deze vervolgens ergens in het zicht, zodat je er dagelijks aan herinnerd wordt.

 

Alle deelnemers van alle groepen krijgen een jaar lang een gratis abonnement op de Optimist en het blad ‘Genoeg’ + 2 zelf gekozen tijdschriften waar hun interesse naar uit gaat.

 

Toevoeging: Marjolein geeft een lachworkshop aan de groep.

 

Door naar stap 8 - boeken/awareness