Boek als teambuildingsuitje een lachworkshop.

Betere wereld - spullen geven of ruilen


Start zelf met een project voor het doneren van spullen bijv. via het concept Goedzak van Waarmakers. Klik hier.

Jouw spullen een nieuw leven (www.spullenschenken.nl) >> Kunnen vrienden en familie jouw spullen niet gebruiken, maar is het nog te goed voor het grof vuil, dan is het schenken aan een goed doel een mooie tussenstap! 
Op deze website kun je snel bekijken welke goede doelen bij jou in de buurt je blij kunt maken met jouw (tweedehands) spullen.

Kringloop Het Goed (hetgoed.nl) >> De missie van Het Goed is werk maken van hergebruik en werk maken van werkgelegenheid. Dit bereiken ze door gebruikte spullen een tweede leven te geven. Alle gebruikte spullen die dagelijks bij hun kringloopwaren-huizen binnenkomen, sorteren ze zorgvuldig. Het gaat om producten als kleding, dekens, schoenen, huisraad, meubels, fietsen, speelgoed, boeken en elektronica.

Overzicht met alle kringloopwinkels (allekringloopwinkels.nl) 

Wees gul met je gebruikte spul (inzameldoelen.nl) >> Wat begon als een hobby, is inmiddels een flink groeiende website met meer dan 600 unieke inzameladressen. Sinds juni 2014 krijgt Inzameldoelen ondersteuning van een aantal lokale ambassadeurs. Daarnaast worden actuele 'inzamelberichten' via Facebook (Inzameldoelen) en Twitter (Ikorganiseer) verstuurd. 

Iets af te halen of weg te geven? (gratisaftehalen.nl) >> Zoek en vind spullen in jouw buurt met onze online marktplaats, of bied je eigen spullen aan. Allemaal gratis af te halen! 

Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland (kringloopwinkels.nl) >> BKN staat voor een circulaire economie, inclusieve samenleving en professionaliteit.

Keurmerk 100% kringloop (100procentkringloop.nl) >> Garandeert dat de kringloopwinkel professioneel georganiseerd is en verantwoordelijk omgaat met mens en milieu. 

Gratis spullen (weggeefwinkels.nl) >> Een website met een overzicht van alle weggeefwinkels in Nederland.

In Nederland heb je diverse ruilkringen. Voor Venlo vond ik er 2 via Facebook: https://www.facebook.com/groups/375210409245518/ en https://www.facebook.com/groups/323991974413444/ 

Alle informatie op deze website is met de beste intenties verzameld. De Grow Stronger Academy stelt zich niet aansprakelijk voor eventuele negatieve gevolgen door het verkeerd interpreteren van tekst of het aangaan van "slecht" advies of kosten via een partij die op deze website gratis redactionele ruimte heeft gekregen. Mocht u niet tevreden zijn, laat ons dit weten, zodat we die informatie van deze website kunnen verwijderen. Bedankt!